Inici Presentació

Presentació

L’Hospital Comarcal d’Amposta, és hereu de l’antiga Clínica Arrossera. Els mateixos impulsors de la Cambra Arrossera van ser, a partir de l’any 1944, els fundadors del "Servicio Médico Cooperativo" o, el que és el mateix, la Clínica Arrossera d’Amposta, que fou construïda a l’avinguda d’Alcalde Palau. Onze anys més tard, l’any 1955 va tenir lloc la inauguració d’un nou edifici situat al carrer Jardí. Tanmateix, com que l’ús era exclusiu per al soci, una part de la població no tenia accés a l’assistència hospitalària. Les perspectives de futur comencen a canviar quan el 28 d’abril de l’any 1978, l’aleshores President de la Generalitat, el Molt Honorable Josep Tarradelles, presideix l’acte de col·locació de la primera pedra a l’edifici que hauria d’acollir l’Hospital Comarcal, un centre que ja es recollia en el Mapa Sanitari de Catalunya i que en aquells moments estava elaborant la Conselleria que encapçalava el Dr. Ramon Espasa.

El 1979 el Sr. Manel Pujol Guàrdia, president de la Clínica, rep una nova mostra de suport a l’Hospital en forma de carta signada pel conseller de Sanitat, on li dóna l’enhorabona per l’inici de les obres i l’encoratja a continuar treballant en el projecte i es crea una Societat Anònima Municipal, fet que garanteix el futur de la Clínica.

Ara bé, no és fins el 1991 que els Serveis Assistencials, adquirits un any abans per l’Ajuntament d’Amposta sota la fórmula d’actiu per passiu per tal de garantir-ne la viabilitat, s’amplien amb la inauguració de la Residència d’Avis i el desembre de 1993, es col·loca la primera pedra del Cap d’Especialitats, que serà inaugurat el 1995. A partir d’aquest moment es cobreixen una part fonamental de les necessitats assistencials dels ciutadans del Montsià, però encara queda una part del camí per recórrer. L’obertura d’un Servei d’Urgències comarcal l’any 1999 va ser, sens dubte, un nou pas cap a l’Hospital Comarcal.

Hospital Comarcal d´Amposta >  > Presentació

L’Hospital Comarcal d’Amposta, avui

Amb l’Hospital Comarcal d’Amposta, una vella reivindicació del municipi es millora un nivell d’atenció sanitària i social que els usuaris ja consideren bo. Per fer realitat l’Hospital Comarcal s’ha realitzat una important obra d’adequació de l’edifici existent per tal d’incorporar una unitat d’hospitalització de curta estada amb 40 llits i un complet bloc quirúrgic amb sala de parts, amb una superfície total de 4.540 m2 (2.030 m2 d’ampliació i 2.510 m2 de reforma).

Des del punt de vista funcional, entre els serveis que s’integren a l’activitat assistencial comarcal cal destacar la Unitat d’Hospitalització de Curta Estada, que està ubicada a la planta segona de la construcció resultant i que ocupa una superficie de 1.369 m2, la qual cosa permet disposar de 22 habitacions i 40 llits a més d’espais de control d’infermeria, despatxos mèdics, àrees de servei de públic, personal i petits espais de reserva per una possible ampliació futura.

Missió

Procurar als ciutadans de la comarca del Montsià i altres poblacions properes, una atenció sanitària excel·lent, d’acord amb les seves expectatives, l’evidència científica i la continuïtat assistencial, mitjançant la col·laboració i les aliances amb els altres proveïdors del territori, la millora contínua, el compromís dels nostres professionals i els recursos existents.

Portal de la transparència

e-NOTUM. Notificacions electròniques

perfil del contractant

 

Hospital Comarcal d'Amposta - c. de Jacint Verdaguer, 11-13 - Tel. 977 700 050 | correu electrònic
Contacte | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies