T’informem de totes les novetats

Encara no t'has assabentat de tot allò que fem a l'Hospital? Et mantenim informat en tot moment.

El sentit del nostre treball

Agraïments que arriben al cor.

En aquest cas per al Dr. Saldaña i l'equip de professionals de l'atenció intermèdia.

Bona feina, companys i companyes!

Moltes gràcies, família.

Data de publicació: 22 de febrero de 2024, 15:20
"Cuidant de Tu: Consells per a una Vida Més Saludable" a La Salut és el que Import

Al programa d'avui ens acompanya Montse Piñas com a membre del Comitè de Gestió Ambiental de l'Hospital Comarcal d'Amposta i el nostre defensor del pacient Daniel Pérez!

Per a què un Comitè de Gestió Ambiental a un hospital?

Per a una correcta gestió i segregació de residus!!!!

Escolteu el programa d'avui i coneixereu més les seves funcions!!
Data de publicació: 14 de febrero de 2024, 13:59
L’HCA parla sobre humanització a la sanitat en la jornada sobre la de Salut de la Regió Sanitària

L’HCA va ser present a la jornada sobre El Pla de salut de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre organitzada pel servei de salut al Palau Olive de Boteller de Tortosa, davant de més de 500 persones relacionades amb el món de la salut .

La directora de qualitat del HCA Andrea Labòria va aprofundir en el tema de la humanització en els hospitals i concretament en la necessitat de cuidar a les persones que cuiden , una xarrada realitzada des d’una experiència personal que va quallar perfectament entre una audiència tècnica en serveis assistencials.

Andrea durant la taula d’humanització es va referir a la necessitat de cuidar i donar atenció a les persones com es mereixen i com el professional ha de sentir-se també cuidat.

La directora de qualitat va assegurar que L’HCA ha avançat sensiblement en aquest sentit des del 2021 i fins al dia d’avui amb tot un seguit d’actuacions i accions, tot i que aquest és un treball de resultats a llarg termini.

Aquesta participació de L’HCA significa un reconeixement al centre sanitari i a la feina que està fent en aquest i d’altres aspectes de l’atenció sanitària.

Labòria va acabar recordant una frase zulú que diu que "una persona es persona a través dels altres" , assegurant que és necessari tractar en comprensió i empatia a les persones en un moment de vulnerabilitat.

Data de publicació: 9 de febrero de 2024, 12:56
NOTA CONCURS FOTOGRÀFIC VALORS: fotografia guanyadora

El jurat del concurs fotogràfic sobre els valors corporatius de l’HCA, integrat per un fotògraf professional, un membre de la comissió d’esdeveniments i per l’àrea de comunicació de l’Hospital Comarcal d’Amposta, ha decidit després de la deliberació, que d’entre les fotografies presentades la guanyadora és, la que representa a dues professionals del centre amb una pacient a la zona de rehabilitació.

Fotografia presentada pel Servei Hospitalització, Unitat Atenció Intermèdia 3r planta.

Participants: L’ equip multidisciplinari integrat per:

Elena Fontanet, Iulia Dana, Roser Castellà Maria Vizcarro

Una imatge que ha plasmat els 3 valors de l'HCA:

- Professionalitat, Treball en Equip i Respecte.

Enhorabona a les guanyadores!

Data de publicació: 6 de febrero de 2024, 18:33
30/01/2024 La Salut és el que importa

A l'espai d'avui ens acompanya el cap de laboratori del nostre hospital, Manel Panisello i com no el defensor del pacient Daniel Pérez.

Continuem donant a conèixer els grups de treball que conformen el nostre hospital, avui parlem sobre el Comitè de Transfusions. Un comitè molt actiu que vetlla en tot moment per la seguretat en les transfusions.

I com a objectius principals persegueix:

1. Valorar la qualitat del procés transfusional.
2. Detectar les Reaccions Transfusionals o Errors durant el procés.
3. Proposar mesures correctores i recomanacions.

I no us podeu perdre el consell d'avui!!

Data de publicació: 30 de enero de 2024, 11:07
Projecte: Acompanyament a la maternitat

La Cinta i la Berta han estat venint des del principi a les sessions de criança que oferim. Ara, la Cinta s'incorpora a la feina i ja no podrà seguir venint. Com a mostra d'agraïment del viscut i compartit en aquestes sessions vol deixar palès el seu sentir.

Quin gran goig rebre tant d'amor i, aquest, és el sentit del nostre projecte.

Moltes gràcies de tot cor!

Data de publicació: 30 de enero de 2024, 10:33
L’Hospital Comarcal d’Amposta millora el servei de Radiologia

El servei de radiologia de l'Hospital Comarcal d'Amposta es reforça amb un nou aparell innovador i d'alta tecnologia" que ha suposat una avenç molt importat .

Es tracta d'un aparell d'energia dual que permet tenir fins a tres imatges toràciques, una radiografia comuna, una de les parts toves i una de les parts òssies amb una sola exposició del pacient. D'altra banda, l'aparell és totalment robotitzat i permet la versatilitat i el fàcil maneig del tècnic radiològic .

Data de publicació: 29 de enero de 2024, 11:31
L’Hospital Comarcal d’Amposta es dota d’un equip de radiologia innovador i robotitzat

L'Hospital d'Amposta completa la renovació d'aparells amb un dispositiu de radiografies d'alta tecnologia.

Els pacients evitaran exposicions en algunes proves i s'amplia la capacitat del servei de radiologia

- L'Hospital Comarcal d'Amposta disposa d'un nou aparell de raigs X per al servei de radiologia. Aquesta adquisició, amb un cost de 265.000 euros, completa una inversió de 2 milions d'euros en renovació tecnològica que s'ha fet els últims cinc anys al centre hospitalari ampostí. Com ha destacat Montse Pinyas, supervisora del servei de radiologia de l'Hospital d'Amposta, es tracta d'un aparell "d'energia dual" que permet tenir fins a tres imatges toràciques - una radiografia comuna, una de les parts toves i una de les parts òssies -, amb una sola exposició del pacient. " Permet fer proves de contrast tenir una nova sala radiològica per descongestionar la principal", ha assenyalat. L'últim any, s'han fet 44.000 proves diagnòstiques al centre.

El servei de radiologia de l'Hospital Comarcal d'Amposta es reforça amb un nou aparell "innovador i d'alta tecnologia" que ha suposat una "avenç molt importat". La nova sala ja ha sigut molt útil per atendre els pics de malalties respiratòries de les últimes setmanes, segons Pinyas, i permetrà millorar servei de radiologia.

La tecnologia d'energia dual que incorpora l'aparell, permet fer radiografies de tòrax i tenir fins a tres imatges amb una sola exposició. Com ha exemplificat la supervisora del servei, en casos d'afeccions com fractures costals o nòduls pulmonars, els malalts evitaran haver de fer-se dos o tres radiografies o altres proves com tomografies.

D'altra banda, l'aparell és totalment robotitzat i permet "la versatilitat i el fàcil maneig" del tècnic radiològic. Des de dins de la sala de control, veu al pacient a través d'una càmera i pot "rectificar" o situar bé els pacients abans de fer l'exposició radiològica. "És una inversió que suposa un abans i un després" , ha dit Pinyas.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha destacat que l'Hospital Comarcal ha de continuar rebent dotacions d'eines i recursos per oferir " el servei de qualitat que es reclama" als professionals que hi treballen. Tomàs ha assenyalat que el pressupost del centre hospitalari s'ha incrementat engany en 4 milions d'euros, fins als 28 milions. "Demostra la voluntat de continuar donant un servei de referència a la comarca, i l'aposta clara de l'Ajuntament i dels professionals de l'Hospital de ser un referent en l'àmbit de la salut al territori" , ha reivindicat el batlle i president del Consell d'Administració de l’Hospital d'Amposta.

Data de publicació: 18 de enero de 2024, 15:50
16/01/2024 La Salut és el que importa

Encetem el primer programa de l'any amb la participació d'Ivan Figuerola, el tècnic de prevenció de riscos laborals del nostre hospital i com no Daniel Pérez el defensor del pacient.

Aquest any pretenem mostrar els diferents grups de treball que tenim a l'hospital, els quals els definim com:

"Els òrgans essencials per garantir la qualitat i aportar valor a les persones".

I avui us presentem el Comitè de Seguretat i Salut el qual està destinat a la consulta regular i periòdica de les actuacions de l'empresa en matèria de PRL.

Desitgem que el gaudiu!

Data de publicació: 18 de enero de 2024, 15:42
Bones festes!

"La felicitat la construeixen els petits grans moments.

Desitgem que celebreu aquest Nadal tenint present el valor de l'essencial."

Bones festes per part de tots i totes els professionals de l'Hospital Comarcal d'Amposta!

Data de publicació: 22 de diciembre de 2023, 13:57
19/12/2023 La salut és el que importa: últim programa de l'any!

Al programa d'avui comptem amb Adrià Serret, director de Serveis Generals, i Daniel Pérez , el defensor del pacient, i junts, fan balanç de l'any que estem a punt d'acabar i parlen dels nous projectes de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Aprofitem l'avinentesa per desitjar-vos bon Nadal i Feliç entrada d'any.

Us esperem al primer programa de l'any el 9 de gener!

Bones festes!!

Data de publicació: 19 de diciembre de 2023, 11:54
05/12/2023 La salut és el que importa

La salut és el que importa! Posem el focus en l'equip de cures de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Avui parlem amb membres del comitè de ferides complexes, portem el consell amb un minut i el defensor del pacient contestarà a les preguntes els oients del programa.


Data de publicació: 10 de diciembre de 2023, 20:19
Missió, Visió i Valors de l'Hospital Comarcal d'Amposta

Una de les línies estratègiques que contempla el Pla Estratègic 2022- 2025 de l'Hospital Comarcal d'Amposta és el Lideratge i com acció, aquesta any 2023, hem volgut revisar la nostra Missió, Visió i Valors implicant als professionals i donant resposta necessitat sanitàries de la societat actual.

La missió, visió i valors és com l'ADN de l'organització. Sent:

- Missió: allò que som.
- Visió: cap on volem anar
- Valors: com ho fem

Aquí us presentem la Missió, Visió i Valors que hem definit durant aquest any.Data de publicació: 21 de noviembre de 2023, 14:03
"La Salut és el que importa": Comitè d'Infeccions de l'HCA

Avui parlem del Comitè d'Infeccions amb el Dr. Pablo Repetto i la infermera Cinta Casanova com a referents del comitè.

El Comitè d'Infeccions és l' organisme tècnic assessor de l'hospital encarregat de coordinar i realitzar una sèrie d'accions i estratègies per la prevenció i vigilància de les infeccions a nivell hospitalari.

Un programa mot interessant que ens ensenya una part de l'hospital molt important que aporta valor i vetlla per la salut de les persones.

Moltes gràcies companys!

Data de publicació: 21 de noviembre de 2023, 12:18
L'Hospital Comarcal d'Amposta fa entrega al Projecte Emma d'un xec de 1.500€

La xifra és el resultat de les donacions realitzades per part dels participants de la caminada solidària realitzada el passat mes d'octubre a favor del projecte.

La presidenta de la Comissió d'Investigació, Recerca i Innovació (CIRI) de l'HCA Anna Escobar ha fet entrega d'un xec de 1.555 euros al responsable del Projecte Emma, la xifra es va recollir el passat 20 d'octubre en el transcurs de la primera caminada solidària fins al Torre de la Carrova que va organitzar la CIRI juntament amb la comissió d'esdeveniments de l'hospital i amb el suport de l'Ajuntament d'Amposta, FUSSMONT (Fundació de Serveis Socials del Montsià) i Ametller origen.

La presidenta de la comissió del centre ampostí ha mostrat la seva satisfacció pel suport rebut i ha animat a la ciutadania a participar en noves edicions a favor de col·lectius de les Terres de l'Ebre relacionats principalment amb la salut de les persones.

Per la seva part Carles López coordinador del Projecte Emma i coordinador de recerca de l'institut català de salut, ha agraït el suport de l'HCA i ha donat les gràcies a les prop de 400 persones que d'una manera o l'altra varen participar en la caminada solidària.

A l'acte hi han assistit membres de la direcció de l'Hospital Comarcal d'Amposta així com de la comissió organitzadora i del Projecte Emma.

Data de publicació: 21 de noviembre de 2023, 9:03
I Jornada d'actualització cardiovascular

El passat dijous, 9 de novembre, es van celebrar al Centre Cívic d'Amposta, unes Jornades sobre actualització en malalties cardiovasculars amb l'objectiu de millorar la formació i l'atenció continuada i organitzades pel Dr. Repetto i la Dra. Secchi del Servei de Medicina Interna i Cardiologia.

Hi van assistir metges d'atenció primària de la zona i molts altres professionals sanitaris del nostre hospital.

El feedback rebut ha estat molt positiu destacant l'alt nivell científic i docent de les comunicacions realitzades així com l'entusiasme i la motivació transmeses.

A causa de l'èxit de les jornades, se'ns demana repetir l'esdeveniment l'any vinent. Els organitzadors agraeixen als participants la seva assistència i alt nivell d'implicació.

Data de publicació: 10 de noviembre de 2023, 10:56
"La Salut és el que importa": La Reanimació Cardiopulmonar

La Salut és el que importa: la Reanimació Cardiopulmonar i amb el defensor del pacient!

Aquí teniu el programa!!

Data de publicació: 8 de noviembre de 2023, 12:23
Entrevista al Dr. Pablo Repetto , referent en risc cardiovascular de l’HCA

L'Hospital Comarcal d'Amposta ha organitzat per aquest dia jornada d'actualització cardiovascular per a professionals sanitaris del centre i també de l'assistència primària del Montsià.

Unes jornades que se celebraran al centre cívic d'Amposta i que comptaran amb la presència del Dr. Pablo Repetto referent en rics cardiovascular de l'hospital i de medicina interna de l'HCA i organitzador de la jornada i de la doctora Melissa Anna Secchi cardiòloga de l'Hospital Comarcal
d'Amposta.

Durant la jornada a la qual està previst que assisteixin més de 70 professionals sanitaris de la zona es tractaran temes com l'actualització en el maneig de les dislipèmies és a dir, riscos cardiovasculars i control del colesterol, la prevenció primària en el cas de rics cardiovascular, la intolerància a les estatines així com s'estudiaran casos clínics en pacients de malaltia cardiovascular establerta mitjançant la prevenció secundària i el risc residual i d'altres temes relacionats amb el tractament de les malalties cardiovasculars.

L'acte que començarà a les 17.30 té com a objectiu continuar aprofundint en la formació dels
professionals del mateix hospital i de l'atenció primària de la comarca en malalties cada cop
més detectades en la societat actual i minimitzar els riscos així com millora l'atenció en aquests casos.

Data de publicació: 8 de noviembre de 2023, 12:18
I Jornada d'Actualització Cardiovascular al Montsià

I Jornada d'Actualització Cardiovascular al Montsià

Data: Dijous 09/11/2023
Hora: 17:30 a 20:00 h
Lloc: Centre Cívic Amposta

A càrrec de:
Dr. Pablo Repetto
Referent en Risc Cardiovascular
Medicina Interna de l'Hospital Comarcal Amposta

Dra. Melisa Secchi
Cardiologia de l'Hospital Comarcal d'Amposta
Data de publicació: 8 de noviembre de 2023, 12:07
Seguretat del Pacient: Cirurgia Segura

La cirurgia segura és crucial per garantir la seguretat del pacient durant els procediments quirúrgics. Es basa en una sèrie de protocols i pràctiques per prevenir errors i efectes adversos i millorar els resultats.

A més, s'emfatitza la comunicació efectiva entre l'equip quirúrgic, el monitoratge constant del pacient i la implementació de mesures per prevenir infeccions. La cirurgia segura també implica una revisió acurada dels registres mèdics i una avaluació adequada dels riscos associats a cada procediment.

L' objectiu final és proporcionar un entorn segur per al pacient i millorar els resultats quirúrgics .

Per tot això es va dissenyar una llista de verificació de seguretat quirúrgica (LVSQ) anomenada també com a checklist quirúrgic (s'assembla molt al funcionament del checklist que es realitza en un avió abans d'enlairar-se)

El projecte de Cirurgia Segura i el LVSQ s'incorporà als hospitals de Catalunya el 2009, i en forma part l'Hospital Comarcal d'Amposta des de el 2011.

Els resultats al nostre centre han millorat any rere any assolint aquest 2022 xifres properes al 100% (98'7%) de registres quirúrgics i deixant en un 0% els errors de marcatge.

La disposició de pòsters i infografies en el centre de treball, faciliten per una banda el recordar als sanitaris la utilitat del checklist i la importància del seu registre abans, durant i després del procés quirúrgic i dona informació a familiars i pacients de la utilització d'aquesta eina durant el procés quirúrgic.

Un resum del checklist inclouria:

1. Abans de la cirurgia i inducció anestèsica:
- Confirmació de la identitat del pacient i el lloc de la cirurgia.
- Documentació de les al·lèrgies i medicaments del pacient.
- Profilaxi antibiòtica si s'escau.
- Revisió de la història clínica i resultats de proves complementaries.
- Verificació dels consentiments informats (anestèsia i cirurgia).
- Revisió de la disponibilitat de sang o productes sanguinis si és necessari.

2. Abans de la incisió:
- Confirmació dels equips i materials necessaris per a la cirurgia i anestèsia.
- Membres de l'equip quirúrgic presents.
- Marcatge correcte de la zona a operar.
- Confirmació de la posició del pacient.
- Comprovació del material i equipament necessari i la seva esterilitat.

3. Abans de la sortida de quiròfan:
- Confirmació del procediment realitzat.
- Recompte de gasses i instrumental.
- Recollida de mostres biològiques, identificació i processat correcte.


Carlos Turon, infermer del Bloc QuirúrgicData de publicació: 3 de noviembre de 2023, 14:44
La Salut és el que importa: Sessions de criança

L'espai d'avui l'hem dedicat a l'acollida que han tingut les sessions de criança a l'hospital, unes sessions amb l'objectiu d'acompanyar a la dona durant el procés de postpart.

"Per educar un infant fa falta la tribu sencera"

Proverbi africàData de publicació: 24 de octubre de 2023, 10:44
Agraïment caminada solidària en benefici del Projecte Emma

En nom del Comitè d'Investigació, Recerca i Innovació , juntament amb el Comissió d'Actes i Esdeveniments volem donar les gràcies per l'acollida i la participació de tots i totes en la I Caminada Solidària en benefici del Projecte Emma . S'han superat amb èxit totes les nostres expectatives.

No ens podem oblidar d'agrair la seva implicació a l 'Ajuntament d'Amposta, la Direcció de l'hospital, a la cuina de FUSSMONT i a Ametller Orígen.

Durant aquesta setmana la caixa de recaptació continuarà oberta per si voleu fer alguna aportació d'última hora. Aquesta es trobarà a la sala coworking de l'hospital.

La setmana vinent es farà entrega del Xec al Projecte Emma amb la quantitat final recollida.

L'any vinent repetirem experiència essent solidaris amb una altra entitat vigent al territori.

Moltes gràcies de nou,

Comitè d'Investigació, Recerca i Innovació,
Comissió d'Actes i Esdeveniments.
Data de publicació: 23 de octubre de 2023, 10:49
La llavor de l'acompanyament!

A l'Hospital Comarca d'Amposta hi ha una Sala a la 4a planta, on la medicina que es dona és a través de la tendresa, la paciència i la calma.

Durant aquest mes d'octubre, hem anat rebent més de 30 dones, entre gestants i mares amb nadons.

Poder oferir aquesta medicina en un centre sanitari pot arribar a fer que algunes ments explotin de desconcert, però, per sort, e l que més està explotant són els cors , i les explosions són de pur amor i bellesa per aquesta llavor d'acompanyament que s'està plantant, per una mirada completa cap a l'acompanyament íntegre, humanitzat i respectuós que tota dona necessita durant tot el procés de gestació, part i criança.

Data de publicació: 20 de octubre de 2023, 14:01
L'Hospital Comarcal d'Amposta promou al Montsià la primera caminada solidària a favor d'Emma

Continuem fent difusió d'aquesta iniciativa solidària a favor del #ProjecteEmma!

Aquest cop el Sr. Daniel Pérez, Director d'Infermeria i portaveu del nostre hospital participa al programa l'Estret de Magallanes de Canal Terres de l'Ebre.

Caminada per tothom, a un ritme agradable i amb un bon motiu!

Us esperem!
Data de publicació: 20 de octubre de 2023, 7:52
L’hospital comarcal d’Amposta es suma a la celebració del dia mundial contra el càncer de mama

Una caminada solidaria i els llaços rosa dels professionals marcaran la implicació del centre sanitari en aquest lluita


Aquest 19 d’octubre es celebra el dia mundial del càncer de mama. En aquest data el servei de radiodiagnòstic del l’Hospital Comarcal d’Amposta mostrarà el seu suport a la causa lluint un uniforme de color rosa , color identificació de la lluita contra aquesta malaltia i d’aquest dia així com també el típic llaç rosa de la celebració de la jornada.


Des de aquest servei de radiodiagnòstic de l’HCA es recorda la importància de la prevenció mitjançant les revisions i mamografies que recomanen les autoritats sanitàries, ja que la prevenció i la detecció precoç és fonamental per afrontar en les màximes garanties d’èxit el tractament de infermetat.


Recordem que durant l’any passat 2022 aquest servei de l’HCA va realitzar 3.597 mamografies


D'altra banda el proper dissabte el mateix hospital mitjançant el comitè d’ innovació recerca i investigació de l'hospital comarcal d’Amposta té lloc la primera caminada solidaria a favor del projecte EMMA de recerca i investigació per lluitar contra el càncer de mama.


Sota el lema fem salut fem esport, dissabte a les 9 del mati s'iniciarà des de davant l’hospital una caminada fins a la Torre de la Carrova on hi haurà avituallament amb el suport de l’Ametller Origen i Fussmont.


En aquest iniciativa que segueix incardinant l’hospital amb la societat es recolliran fons mitjançant un donatiu de 5 euros destinats a la fundació EMMA . Tots els participants seran obsequiats amb un motxilla commemorativa i també està previst que es pugui visitar l’interior de la Torre amb la col·laboració de l’ajuntament d’Amposta.


Les inscripcions es poden fer al mateix hospital fins dissabte a les 9 del matí i a través de la pàgina web

Data de publicació: 20 de octubre de 2023, 7:42
Sessió formativa: "Noves tecnologies en radioteràpia i radiodiagnòstic: Prontonteràpia en tractament, Dual energy i Photon Counting en CT".

Aquest divendres dia 20 d'octubre d'11 a 13'30 hores, des del servei de Diagnòstic per la Imatge s'ofereix la formació:

"Noves tecnologies en radioteràpia i radiodiagnòstic: Prontonteràpia en tractament, Dual energy i Photon Counting en CT".

La formació la impartiran el Sr. Manel Artigues, Cap de Servei de Física Mèdia i Protecció Radiològica de l'Hospital Sant Joan de Reus, i el Sr. Jesús Ariño, físic del mateix servei.


Data de publicació: 18 de octubre de 2023, 8:16
Grups de criança i ioga en nadó

Des de l'Hospital Comarcal Amposta tenim el plaer de comunicar que aquest dijous iniciem les sessions de criança i ioga en nadons de la mà d'Anna Arques.

Un espai per acompanyar a la dona durant una de les fases més oblidades a la vegada que amb més impacte emocional.

Un espai per fer tribu, per nodrir-se i nodrir.

De la mà de Projecte Vincles!


Data de publicació: 16 de octubre de 2023, 14:02
Ana escobar, infermera de l'hospital Comarcal d'Amposta ens parla de "Mou-te per la Salut"

Seguim fent difusió per la caminada solidària d'aquest proper dissabte!

En benefici del #ProjecteEmma

i amb la col·laboració de:

L'Ajuntament d'Amposta
Ametller d'Origen

No us ho podeu perdre!!

(minut 27:00h)

Data de publicació: 16 de octubre de 2023, 13:22
Mou-te per la salut!

21 d'Octubre: 1ª Caminada Solidària Hospital Comarcal d'Amposta

Tots els beneficis aniran destinats al Projecte Emma.

Formularia inscripció: link


Us esperem!!

Data de publicació: 13 de octubre de 2023, 13:46
La salut és el que importa: caminada solidària per al "Projecte Emma"

Des del Comitè d'Investigació, Recerca i Innovació i des de la Comissió d'Actes i Esdeveniments de l'Hospital Comarcal d'Amposta:

El proper dissabte 21 d'Octubre organitzem la caminada solidària per "Projecte Emma"

Us esperem!

Data de publicació: 10 de octubre de 2023, 15:11
L'HCA col·laborem amb la cursa Duxtrem!

El passat 1 d'Octubre es va realitzar la ja tradicional i molt esperada cursa Duextrem de bicicleta de muntanya , organitzada pel club Montbike.

Amb un total de 174 participants en tres categories la cursa es va realitzar en un ambient festiu i amb gran afluència de públic.

L'Hospital Comarcal amb voluntat de participar de les activitats de la nostra comunitat va instal·lar dos punts d'assistència sanitària amb dues infermeres que van proporcionar l'ajuda requerida durant la cursa, sent la nostra ajuda molt agraïda per organitzadors i participants!


Data de publicació: 2 de octubre de 2023, 10:34
1 d'octubre: DIA INTERNACIONAL DE LA GENT GRAN AL NOSTRE HOSPITAL

Aquest diumenge 1 d'octubre hem celebrat el Dia Internacional de la Gent Gran al nostre hospital.

Un acte molt emotiu en el qual hem pogut gaudir persones ateses, famílies, acompanyants i equip.

"Envellir no és joventut perduda, sinó una nova etapa d'oportunitat i força". – Betty Frieda


Data de publicació: 2 de octubre de 2023, 8:46
Píndoles informatives en Higiene de Mans per famílies i acompanyants!

Avui la Comissió d'Higiene de Mans de l'Hospital Comarcal d'Amposta hem realitzat una serie de píndoles informatives adreçades a usuaris, familiars i acompanyants de les persones ateses en les unitats de Subaguts, MEP i Aguts. Per això, a part d'ensenyar com i quan ens hem de rentar les mans hem utilitzat la llum ultraviolada per donar visibilitat a la tècnica correcta de d'Higiene de Mans.

Ha estat una formació molt acceptada i acollida per part de tothom.

Seguim!

Data de publicació: 29 de septiembre de 2023, 14:44
3 d'Octubre: comencem!

Iniciem classe de ioga per a dones embarassades juntament amb el Projecte Vincles de l'Ajuntament d'Amposta i amb la nostra instructora Anna Arques.

Tots els dimarts de 18:30 a 20:00h.
Lloc: a l'Hospital Comarcal Ampostalink

Data de publicació: 29 de septiembre de 2023, 9:52
La Salut és el Que Importa: Descobreix el Servei de Ioga per a Embarassades! 🌟🤰

Iniciem Ioga per embarassades i anem de la mà amb el Projecte Vincles!

Al programa de ràdio La Salut és el que importa amb el Defensor del Pacient en parlem.


Data de publicació: 22 de septiembre de 2023, 14:05
I Jornada d'Actualització Cardiovascular al Montsià

Ens complau comunicar que des de l'equip de Medicina Interna del nostre hospital s'ha organitzat la I Jornada d'Actualització Cardiovascular al Montsià

A càrrec de:
- El Dr. Repetto Otaolurruchi, Referent en Risc Cardiovascular
- La Dra. Melisa Ana Secchi, Cardiològa

Dijous 9 de Novembre del 2023
Lloc: Centre Cívic Amposta
Horari: 17:30 h a 20:00 hData de publicació: 22 de septiembre de 2023, 7:52
Nova temporada: La salut és el que importa amb el defensor del pacient!

Iniciem nova temporada del programa de ràdio "La salut és el que importa" amb el nostre Director d'Infermeria, Dani Pérez, com a Defensor del pacient!

Parlem sobre les obres realitzades aquest estiu a l'hospital, sobre la nova metodologia que estem implantant: la gestió per processos i sobre la celebració del Dia Mundial de Seguretat de Pacient que tindrà lloc aquest divendres 15 de setembre amb el lema d'aquest any: " la Voz del Paciente" .

Us esperem!

Data de publicació: 13 de septiembre de 2023, 11:27
L’HCA, segueix apostant per la sostenibilitat i s'adhereix a la Red Global d'Hospitals Verds i Saludables

L'Hospital Comarcal d'Amposta ha fet un pas endavant en la sostenibilitat mediambiental del centre sanitari i ha entrat a formar part de la Red Global d'Hospitals Verds i Saludables (Green Hospitals).

Green Hospitals és una comunitat mundial d'hospitals, sistemes de salut i organitzacions professionals i acadèmiques que cerquen reduir la petjada ecològica i promoure la salut ambiental.

L'HCA va remetre la informació requerida per l'organització i va passar les entrevistes pròpies realitzades des d'aquest organisme a Brussel·les per tal de certificar que compleix els criteris i les condicions per a formar part d'aquesta xarxa d'hospitals verds.

Green Hospitals compta amb més de 1.750 membres en més de 80 països, que utilitzen la innovació i les sinergies per transformar el sector de la salut i promoure un futur saludable per a les persones i el planeta.

Amb aquesta incorporació l'HCA pot accedir a tots els estudis que es fan des d'aquesta organització internacional per reduir la petjada de carboni i per a reduir l'impacte que les seves accions poden ocasionar al medi ambient i a la societat.


Data de publicació: 6 de septiembre de 2023, 8:07
Un estudi sobre la diabetis realitzat a l’hospital d’Amposta es publica a nivell internacional

Diversos mitjans de comunicació de les nostres terres donen a conèixer la notícia sobre la publicació de l'estudi realitzat al nostre hospital a nivell internacional:

link

link

Data de publicació: 28 de agosto de 2023, 7:57
Situant l'Hospital Comarcal d'Amposta a escala d'investigació internacional

Un estudi realitzat a l'Hospital Comarcal d'Amposta és publicat a la revista científica "Journal of Diabetes and its Complications" (revista de Diabetis i les seves complicacions).

Estudi dut a terme pel Dr. Pablo Repetto, metge de medicina interna, i la Sra. Daria Ayago, cap del servei de farmàcia.

"Es tracta d'un estudi que es basa en l'impacte clínic després d'implementar un protocol d'insulina que implica un canvi a insulina glargina 300U/ml, una insulina de nova generació, com a insulina basal per al control glucèmic hospitalari: un estudi monocèntric retrospectiu."


El qual conclou:

"En general, els esdeveniment disglucèmics hospitalaris es van millorar en més d'un 60% després de la introducció del nou protocol d'insulina, que requereix l'ús de Gla-300 com una de les opcions d'insulina basal per a l'atenció hospitalària".


Aprofitem aquest espai per felicitar a tots 2 companys per la feina feta, per la constància i il·lusió en millora l'atenció a les persones ateses i en situar al nostre hospital al nivell d'investigació internacional.


Aquí us deixem el link de l'article:

linkData de publicació: 18 de agosto de 2023, 10:48
L’Hospital Comarcal d’Amposta aconsegueix un nou certificat de qualitat

L'Hospital Comarcal d'Amposta continua avançant en la millora de la qualitat dels seus serveis, un fet que es demostra en l'obtenció dels certificats ISO-9001 en l'organització i qualitat dels serveis del centre, com és el cas del servei quirúrgic que el va obtenir l'any 2011 i el de laboratori d'anàlisi clínic (bioquímica, immunologia, serologia i hematologia, a més del servei de transfusions que va aconseguir aquest certificat de qualitat l'any 2013. I des de llavors, any rere any tots 2 serveis el continuen mantenint.

El més recent, és el del servei de diagnòstic per la imatge un servei que s'ha dotat d'un seguit de nous aparells de darrera generació i que ha obtingut aquest certificat ISO de qualitat i gestió el passat mes de juny d'aquest any 2023.

Amb l'obtenció d'aquest model de qualitat es reconeix la millora i l'eficàcia de la gestió, la motivació i implicació de l'equip de professionals dels serveis esmentats així com s'incrementa la confiança de les persones ateses al centre.

Des de la direcció del centre hospitalari es qualifica l'obtenció aquests certificats de qualitat que compleixen amb l'estricta norma UNE-EN ISO 9001:2015 com un nou pas endavant en el camí cap a l'excel·lència quant als serveis sanitaris, la professionalitat, els equipaments i l'atenció de les persones a l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Data de publicació: 25 de julio de 2023, 15:05
Equip Midline HCA!

Ganes , reball en equip, formació, constància , professionalitat, aprenentatge, ingredients bàsics per iniciar un projecte amb molta il·lusió. Així neix l’equip d’inserció de Midline de l’Hospital Comarcal d’Amposta, un grup d’infermeres d’hospitalització que som les referents d’aquest tipus d’accés vascular del nostre centre.


Està format per: Judith Abellà, Meritxell Garcia, Melisa González, Kadhija Talsi, Esther Reverter i Maria Vizcarro.

“Tot esforç té la seva recompensa”

Data de publicació: 19 de julio de 2023, 13:15
08 de Juny: I Jornada Humanització

Sota el lema: "Centrant-nos en les persones... Comptant amb TU!" l'Hospital Comarcal d'Amposta el passat 08 de juny va celebrar la seva I Jornada d'Humanització.

Una jornada enfocada als professional s, ja que des de l'hospital estem convençuts que si els professionals en sentim a gust a la nostra feina les persones, se sentiran ben ateses al nostre hospital.

El recent projecte d'humanització a l'hospital consta de 3 línies estratègiques:

1. Persones Ateses,
2. Professionals i
3. Entorn,

totes 3 línies per millora l'experiència de les persones a l'organització ja sigui en qualitat de pacient com en qualitat de professional.

Els participants van assistir a diferents conferències, on destacava una ponència Víctor Küppers el qual va citar una frase totalment alineada amb el projecte: «els professionals sanitaris atenen malalties, però els grans professionals sanitaris atenen persones».

Data de publicació: 17 de julio de 2023, 13:43
Espai Salut 20 de Juny: l'últim programa de la temporada

Amb el defensor del pacient Daniel Pérez!

Data de publicació: 17 de julio de 2023, 13:30
La Salut és el que importa 06.06.2023

Programa dedicat al servei d'Hospitalització que ha comptat amb Maria Vizcarro infermera referent del servei i amb Daniel Pérez com a defensor del pacient.

Data de publicació: 17 de julio de 2023, 13:25
La Salut és el que importa [09 de maig de 2023]
Data de publicació: 8 de junio de 2023, 11:20
URàdio – Entrevista Anna Escobar 05 maig Dia HM
Data de publicació: 8 de junio de 2023, 11:19
Espai La salut és el que importa 28 3 2023
Data de publicació: 8 de junio de 2023, 11:19
La salut és el que importa (23 de maig de 2023)
Data de publicació: 8 de junio de 2023, 7:37

Des de l'HOSPITAL COMARCAL D'AMPOSTA. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació, proporcionar funcions de xarxes socials i analitzar el nostre tràfic a la web. Pot acceptar totes les cookies clicant al botó "ACCEPTAR TOTES LES COOKIES" o acceptar únicament les cookies tècniques clicant el botó "REBUTJAR". Clica AQUÍ. Per a més informació.