T’informem de totes les novetats

Encara no t'has assabentat de tot allò que fem a l'Hospital? Et mantenim informat en tot moment.

Exposició dels 80 anys d'història de l'HCA!

Aquest any celebrem el nostre 80è aniversari i un dels actes més rellevants que estem organitzant és l’exposició sobre els vuitanta anys d’història la qual s’inaugura aquets dijous!!1944 - 2024 De la Clínica Arrossera a l’Hospital Comarcal d’Amposta.
Salut que tinguéssem!

📅 Inauguració 18/07/2024
⌛️19:00 h
📍 Museu de les Terres de l’Ebre

L’exposició es pot veure fins al 31/08/2024 ❗️

Data de publicació: 17 de julio de 2024, 13:31
El ressò de la noticia: l'HCA compleix 80 anys!
Data de publicació: 19 de junio de 2024, 7:45
Presentació nou logo dels 80 anys!

Aquí el teniu, molt satisfets amb el resultat!!

Disseny: Àngela Curto

Data de publicació: 18 de junio de 2024, 13:03
15 de juny dia internacional per la "Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament a la Gent Gran"

El passat dissabte 15 de juny, amb motiu del dia internacional per la "Presa de Consciència de l'Abús i el Maltractament a la Gent Gran", vam il·luminar l'Hospital Comarcal d'Amposta.
Aquest dia pretén visibilitzar una situació, sensibilitzar i intentar que arribi a ser un tema clau, donat que un dels grans problemes d'aquesta realitat és la normalitat amb què vivim la vulneració de certs drets de les persones grans.

El maltractament a les persones grans és una violació dels drets humans que sovint passa desapercebuda i silenciada.

Cap maltractament no és justificable, ni tolerable. Cal treballar en la defensa dels drets i la dignitat de les persones grans. Cal treballar per educar a la societat sobre els signes del maltractament.

Les persones grans hem de poder viure amb dignitat i seguretat.

Data de publicació: 18 de junio de 2024, 12:35
Els 80 anys de l'Hospital Comarcal d'Amposta!!

Aquest any estem de celebració! L'Hospital Comarcal d'Amposta compleix 80 anys!

Aquest matí, a la roda de premsa organitzada pel gabinet de comunicació de l'hospital i de l'ajuntament, hem presentat els actes que aniran al voltant d'aquesta celebració, així com el nou logo de l'hospital que ens acompanyarà durant aquest any.

Pel celebrar els 80 anys els actes que s'estan organitzant són:
- Exposició al Museu de les Terres de l'Ebre sobre els 80 anys d'història de l'hospital.
- Acte de lliurament de donació de material sanitari antic per al museu per part de la família del Dr. Pujol,
- Conferència sobre els 80 anys d'història,
- Estrena de l'audiovisual de les vivències i anècdotes de professionals que han treballat i treballen a l'hospital.

Aprofitem l'avinentesa per agrair al museu, al Dr. Anton Pujol i a l'equip de professionals de l'hospital que estan treballant per que aquesta celebració sigui tot un èxit!

Data de publicació: 18 de junio de 2024, 12:34
18/06/2024 La salut és el que importa: últim programa de la temporada!

Avui, l'últim programa de la temporada, tenim Miriam Reverter, Treballadora Social del centre i amb Dani Pérez, el defensor del pacient.

Parlem sobre envelliment actiu i el dia de la presa de consciència al maltractament de la gent gran 🙌🏻💚.

No us el perdeu!!

Data de publicació: 18 de junio de 2024, 10:52
II Jornada d'Humanització de l'Hospital Comarcal Amposta

El passat divendres 14 de juny, es va celebrar la “II Jornada d'Humanització de l'Hospital Comarcal Amposta”

La Jornada estava orientada i dedicada a les Persones Ateses

El lema: "Humanitzant l'Atenció: ...pacient o persona atesa?"

La Qualitat en l’Atenció a l’Hospital Comarcal Amposta, implica tan la Seguretat de les persones Ateses com la Humanització de l’Assistència, d’aquí que continuem amb la segona edició de la Jornada d’Humanització, un dia que invita a la formació, al compromís, al compartir, al retrobament dels professionals i el fomentar la relació entre els diferents serveis, en bé d’una atenció humanitzada.

Vam comptar amb la Dra. en Psicologia M. José Cid, per a la Conferencia Inaugural, després és van presentar els objectius desplegats de la Comissió d’Humanització i per finalitzar, amb la presencia de persones ateses als diferents serveis de l’Hospital, on ens van explicar la seva d’experiència en l’atenció rebuda.

L’objectiu va ser, escoltar la veu de les persones, per poder saber el que estem fent bé i el que cal millorar. Enormement agraïts, per la seva col·laboració.

La Benvinguda, va ser a càrrec de la Directora de Sector de la Regió Sanitària Dra. Jorgina Lucas i la Cloenda va tenir lloc, per la Dra. M. José Rallo, Direcció – Gerència de l’Hospital.


Data de publicació: 18 de junio de 2024, 10:47
Iniciem el Club de lectura: 27/06/2024!

Dirigit als professionals del nostre centre:

» Et proposarem un parell o tres de llibres durant l’any i el debatrem
» El primer és “Las madres no” , escrit per Katixa Aguirre
» Intercanviarem punts de vista, opinions i escoltarem els comentaris de l’autor
» Seran temàtiques diverses vinculades a la nostra feina
» Si t’interessa, envia’ns un correu a: comunicacio@hcamposta.cat
» Pròxima trobada: 27 de juny a les 16:30 h.

Data de publicació: 11 de junio de 2024, 10:03
DONA VEU

Ahir, a l'Espai Dona d'Amposta, va tenir lloc la Taula Rodona titulada "Dona Veu" que va tractar sobre el passat, el present i futur de l'atenció a la dona a l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Va comptar amb la participació de dones rellevants d'aquesta història: la Sra. Teresa Ferré coneguda com a "Teresita la comadrona", la Sra. Teresa Estrader TCAI (Tècnic en cures auxiliar d'infermeria) del servei de quiròfan i amb una gran trajectòria professional , la Dra. Montserrat Garcia Cap d'obstetrícia i ginecologia i la Dra. M. José Rallo actual Gerent i Directora.

Va ser una jornada molt emotiva que va comptar amb una gran assistència de participants i volem remarcar l'assistència del Dr. Velazquez, ginecòleg durant molts d'anys al nostre hospital i un gran referent per als professionals.

L'hospital té una gran trajectòria en l'atenció a les dones i tal com va dir "Teresita la comadrona" : - ara que disposeu de recursos teniu la gran oportunitat de fer les coses molt ben fetes en les dones, les dones s'ho mereixen!_

Data de publicació: 11 de junio de 2024, 8:12
II Jornada d'Humanització

Aquest divendres 14 de Juny organitzem la "II JORNADA HUMANITZACIÓ HOSPITAL COMARCAL AMPOSTA".

L'any passat la vàrem dedicar als "Professionals", en aquesta ocasió, hem pensat que els protagonistes seran les "Persones Ateses".

El lema: "Humanitzant l'atenció: pacient o persona atesa?"

Seguim!


Data de publicació: 10 de junio de 2024, 13:52
15 de juny és el Dia Mundial de la presa de consciència sobre l'abús i el maltractament a les persones grans

El dia 15 de juny és el Dia Mundial de la presa de consciència sobre l'abús i el maltractament a les persones grans .

L'Hospital Comarcal d'Amposta formem part del grup motor Envelliment actiu d'Amposta, des d'aquest grup s'han organitzat diferents activitats en l'àmbit municipal per conscienciar i per sensibilitzar la societat en la protecció i el respecte dels drets de les persones grans.

El maltractament a les persones grans és una violació dels Drets Humans que sovint passa desapercebuda i silenciada i, és per això que, fem una crida a l'acció de la societat i de les institucions per posar fi.

Cal treballar en la defensa dels drets i la dignitat de les persones grans . Les persones grans han de poder viure amb dignitat i seguretat i veure'ns lliures d'explotació econòmica i maltractament físic i/o psíquic, així com ser tractats i tractades dignament, sense discriminació per causa d'edat, gènere, ètnia, discapacitat, situació econòmica o altra condició.

Data de publicació: 10 de junio de 2024, 13:04
Participació del Dr. Cuffini al Congreso Latinoamericano de Anestèsia Regional y Medicina del Dolor

Del 23 al 25 de maig el Dr. Alejandro Cuffini anestesiòleg del nostre centre va assistir com a convidat per a donar una MàsterClass al 1r Congreso Latinoamericano de Anestèsia Regional y Medicina del Dolor a Buenos Aires.

El tema de la ponència va ser Repàs/actualització en anestèsia neuroaxial i MàsterClass en anestèsia i bloquejos ecoguiats.

El nostre company va compartir la seva experiència professional en el nostre centre i altres centres ha treballat.

Data de publicació: 10 de junio de 2024, 12:01
05/06/2024 La salut és el que importa: avui Bioètica!

Al programa d'aquesta setmana comptem amb Rosabel Gómez, la referent de Bioètica i amb Míriam Reverté Treballadora Social, totes dues professionals del nostre hospital.

Parlem de bioètica i en concret del document de voluntats anticipades (DVA) tan necessari i útil.

No us el perdeu!

Data de publicació: 5 de junio de 2024, 9:24
L'Hospital Comarcal d'Amposta adquireix un OCT per a una atenció oftalmològica més ampliada

El Servei d'Oftalmologia de l'Hospital Comarcal d'Amposta (HCA) ha fet un pas important cap a la modernització del seu equipament amb l' adquisició d'un OCT (Tomografia de Coherència Òptica), un sistema d' imatge d'alta precisió que permetrà oferir una atenció oftalmològica més precisa i completa a les persones de la comarca del Montsià. Esta inversió, amb un cost de 120.000 €, vol oferir als pacients del centre la tecnologia més avançada en el diagnòstic i tractament de les malalties oculars.

L'OCT és una tècnica d'imatge no invasiva que permet obtenir imatges en 3D d'alta resolució de les diferents estructures de l'ull, com ara la retina, el nervi òptic i la còrnia. Estes imatges proporcionen informació molt detallada sobre l'anatomia i la funció de l'ull, la qual cosa permet als oftalmòlegs diagnosticar amb major precisió una àmplia gamma de patologies oculars.

L'adquisició d'este equipament suposa diversos beneficis per als pacients de l'HCA: un diagnòstic més precís i precoç, i l'obtenció d'imatges d'alta resolució que faciliten la detecció de patologies oculars en les seues fases inicials, quan el tractament pot ser més eficaç.

L'examen OCT és una prova indolora i ràpida que no requereix dilatació pupil·lar i que es pot realitzar a la consulta del metge. Amb l'OCT, les persones de la comarca del Montsià ja no hauran de desplaçar-se a altres hospitals per a realitzar-se este tipus de prova.

Data de publicació: 4 de junio de 2024, 7:37
Jornada de Dermatologia

El passat 31 de maig es va celebrar, a la delegació del Col·legi Oficial de Metges de Tortosa, una jornada de dermatologia dirigida als metges d'Atenció Primària (en endavant AP), i impartit per la Dra. Susanna Bel Pla, dermatòloga de l'hospital Comarcal d'Amposta, la Dra. Cristina Calduch, metgessa d'AP de l'EAP la Ràpita-Alcanar i la Dra. Noèlia Rascon, metgessa d'AP de l'EAP Tortosa Oest.

En aquesta jornada es va abordar el tractament tòpic de les Queratosis Actíniques , que suposen el tercer o quart motiu més freqüent de consulta en dermatologia, i arriba a representar fins a un 6-10% dels pacients atesos. A més, aquesta prevalença va en augment els darrers deu anys, en comparació amb altres dermatosis, i es preveu que continuarà augmentat per l'increment de l'esperança de vida i pels canvis d'hàbits d'exposició solar esdevinguts des de mitjan segle passat. També es van tractar les diferents textures dels corticoides i es va parlar de la psoriasis , malaltia de la pell que afecta tot l'organisme i influeix directament en la qualitat de vida dels qui la pateixen.

L' objectiu d'aquests tallers és poder mantenir una bona comunicació entre l'atenció primària i l'hospitalària per millorar el maneig d'aquests pacients.

La Dra. Cecilia Pino i la Dra. Beth Martí del CAP DEL TEMPLE van ser les guanyadores d'un llibre de Dermatoscòpia (gentilesa de laboratoris Almirall), per ser les màximes encertants dels qüestionaris sobre els tallers.

Data de publicació: 3 de junio de 2024, 12:58
Campanyes de sensibilització per part de l'equip d'higiene de mans!


Des de l'HCA, l'equip d' Higiene de mans realitza campanyes de sensibilització a la comunitat sobre la importància que te la higiene de les mans en la prevenció de les infeccions.

El 30 d'abril i el 30 de maig s'han fet dues formacions als centres de Caritas Interparroquial d'Amposta i La Ràpita, amb la participació d'usuaris i voluntaris d'aquestes entitats.

Seguim!

Equip Higiene de Mans


Data de publicació: 3 de junio de 2024, 8:55
Engeguem el club de lectura a l'HCA

Des del Gabinet de Comunicació del HCA engeguem el Club de Lectura obert a tota la comunitat hospitalària i amb vocació de ser dinàmic.

El Club proposarà un parell o tres de llibres durant l'any per tal que, si t'interessa, el compris, el llegeixis i participis després en la sessió que
organitzarem amb posterioritat, no només per intercanviar punts de vista i opinions sobre el llibre, sinó també per escoltar de primera mà (sempre que sigui possible) els comentaris de l'autor.
Buscarem temàtiques diverses i continguts que puguin interessar a tothom sempre vinculats a la nostra feina. Des de novel·les "ambientades" en el nostre sector, fins assajos escrits per professionals del nostre ram, passant per biografies de personatges rellevants.

La primera proposta que et fem és el llibre "Las Madres No" , escrit per Katixa Aguirre.

Amb aquesta proposta de lectura el que recomanen és una reflexió sobre la maternitat y la creació, desenvolupada a partir d'una trama criminal: la mort d'uns germans bessons a mans de la seva mare . Les mares mai han escrit. Les mares donen vida. ¿Cóm pot una dona ser capaç de desatendre els seus fills? El llibre també parla de la infància i de la desprotecció dels nens davant de la Llei.

Seguim fent hospital, seguim fent equip!

Data de publicació: 27 de mayo de 2024, 12:25
24 de Maig Fem Salut: entrevista a Daria Ayago, cap de farmàcia del nostre hospital


El passat divendres 24 de maig, al programa Fem Salut van entrevistar a Daria Ayago , la cap de servei de farmàcia del nostre hospital.

Tracten sobre la qualitat en la prescripció farmacològica, ja que l'Hospital Comarcal d'Amposta ha estat nomenat referent quant a la qualitat farmacològica i la Daria és una de les principals protagonistes.

Des d'aquí volem felicitar a Daria, al seu equip i la resta de professionals mèdics que han fet possible aquest resultat.

Podeu trobar l'entrevista al minut 14:50 h.

Data de publicació: 27 de mayo de 2024, 12:03
Patologies dermatològiques freqüents a l’Atenció Primària

Una de les nostres dermatòlogues, la Dra. Susana Bel, organitza, juntament amb 2 metgesses de l'Atenció Primària (en endavant AP), la Dra. Cristina Calduch i la Dra. Noelia Rascón, 2 sessions per tractar les patologies dermatològiques més freqüents a l'Atenció primària.

Són sessions dirigides als professional mèdics de l'AP i amb els objectius principals de:
- Actualitzar els conceptes de queratosi actínica i camp de cancerització, i exposar les eines terapèutiques disponibles actualment.
- Aprofundir en la classificació de la psoriasi , en el seu diagnòstic, avaluació i tractament.

I amb la finalitat de millorar les interconsultes teledermatològiques.

Data i horari:
1a edició 31 de maig
2a edició 28 de juny
Horari: 8:45 a 13 h

Lloc: Col·legi de Metges de Tortosa.Data de publicació: 27 de mayo de 2024, 11:46
L'Hospital Comarcal d'Amposta s’uneix a la XXV Setmana Sense Fum

Del 25 al 31 de maig es durà a terme la Setmana Sense Fum i l'Hospital Comarcal d'Amposta ens hem adherit.

La Setmana Sense Fum és una iniciativa originària de la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC), que coordina el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya, en el context de SumaSalut (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT) i s’organitza amb diverses entitats i organitzacions relaciones amb la campanya*.

El lema d’aquesta edició és “Zero emissions també als teus pulmons” . Us encoratgem a fer-lo extensiu i a fer accions individuals o col·lectives.

L’objectiu de la Setmana Sense Fum és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac .

La Setmana Sense Fum és una de les eines amb què cada any fem realitat el nostre compromís per promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents, com per a persones adultes.Data de publicació: 27 de mayo de 2024, 8:41
21/05/2024 La salut és el que importa. Hospital sense fum

Al programa d'avui parlem de l'Hospital sense fum amb la coordinadora del grup de treball Inma Subirats.

I com no amb la participació de Daniel Pérez, el defensor del pacient.


Data de publicació: 21 de mayo de 2024, 10:24
Festa del Mercat a la Plaça a l’HCA!

El passat divendres 17 de maig, es va donar inici a la Festa del Mercat a la Plaça a l’Hospital Comarcal d’Amposta.

La jornada es va iniciar repartint coques de segí entre els pacients hospitalitzats i els treballadors del centre.

A l’entrada principal, l’Hospital va rememorar els seus inicis de la Clínica Arrossera de principis del segle XX.

La recreació de l’època, duta a terme per companyes i companys, va estar una actuació molt emotiva i divertida que ens va transportar a un temps ja llunyà, però molt present per a la gent de la Comarca del Montsià.

L’acte d’inici de la festa va comptar amb la intervenció de la nova directora del centre, la Dra. M. José Rallo, i de l’alcalde d’Amposta i president del Consell d’Administració de l’HCA, Adam Tomàs.

També la façana de l’Hospital ha estat decorada amb motius d’aquesta festa que recorda l’Amposta de principis del segle XX i a una Clínica Arrossera molt lligada a la temàtica d’enguany, que són els molins d’arròs de la ciutat.

Enhorabona a la Comissió d’Esdeveniments i a tots els implicats!

Gaudiu de la Festa del Mercat!

Data de publicació: 21 de mayo de 2024, 7:19
L’Hospital Comarcal d’Amposta adjudica l’obra de la futura Unitat de Medicina Esportiva a l’empresa ampostina Adolfo Constructors

L'Hospital Comarcal d'Amposta ha adjudicat els dos lots de les obres de la futura Unitat de Medicina Esportiva a l'empresa ampostina Adolfo Constructors. Es tracta d'una obra de 600.000 euros, adjudicada en dos lots diferents, i que actuarà sobre el local de 500 metres quadrats que hi ha sobre el Centre de Rehabilitació d'Amposta, al carrer Amèrica.

La Unitat de Medicina Esportiva amplia així els serveis de l'Hospital Comarcal d'Amposta. La nova unitat s 'estructurarà en tres grans àrees . Per una banda, la unitat de medicina esportiva, que ha de prestar servei i suport en matèria preventiva i assistencial en l'àmbit competencial de la medicina de l'esport. Per l'altra banda, la unitat d'activitat física i exercici físic , que vol crear una xarxa de recursos per tal que es pugui fer de forma efectiva i saludable la prescripció d'exercici físic. I finalment, la unitat de recerca, que vol realitzar estudis científics de la branca de les ciències de l'activitat física i l'esport i també la salut, unitat que es desenvolupa gràcies al conveni amb Euses.

Amb aquesta iniciativa es pretén fer créixer els serveis oferts per l'Hospital d'Amposta tant a la població general com als professionals de l'esport. L'enfocament, per tant, serà el d' utilitzar l'activitat física com a eina per a millorar la salut de les persones i el rendiment dels esportistes.

Data de publicació: 17 de mayo de 2024, 9:14
2ª Jornada d'Actualització Mèdica del Montsià

El 29 de Maig l'equip de Medicina Interna del nostre hospital, ha organitzat la 2ª Jornada d'Actualització Mèdica del Montsià .

Dia / Dimecres 29 de maig de 2024
Lloc / Sala d’Actes del Museu de les Terres de L’Ebre, Amposta

Ponents /
Medicina Interna: Dra. Meriem Allali, Dra. Elisa Rodado i Dr. Pablo Repetto
Cardiologia: Dra. Melisa Secchi
Nefrologia: Dra. Teresa Compte

Adjuntem programa.

Us esperem!

Data de publicació: 16 de mayo de 2024, 10:25
L’Hospital Comarcal d’Amposta, referent en qualitat farmacològica a Catalunya

Ha obtingut el tercer millor Índex de Qualitat Farmacològica dels 51 hospitals de la xarxa sanitària pública catalana.

L’Hospital Comarcal d’Amposta ha aconseguit “ uns resultats excel·lents en qualitat de prescripció farmacològica durant l’any 2023” , situant-se com a referent en aquest àmbit a Catalunya. Així ho va posar de manifest la Jornada ‘El medicament en la contraprestació per resultats (CPR)’ impartida per l’Àrea del Medicament del Departament de Salut.

En el marc d’aquesta jornada, es van analitzar els resultats de qualitat de la prescripció farmacològica obtinguts als hospitals catalans durant l’any passat“ i es va destacar l’excel·lent rendiment de l’Hospital Comarcal d’Amposta , que va obtenir el tercer millor Índex de Qualitat Farmacològica dels 51 hospitals de la xarxa sanitària pública catalana”,_ continua el comunicat. A més a més, “es va posar de manifest la notable millora experimentada per l’hospital en aquest indicador durant els darrers anys”.

Aquests resultats, s’apunta des del centre, “són fruit del treball continu i l’esforç constant de l’equip d’atenció farmacològica de l’Hospital Comarcal d’Amposta, que ha implementat diverses mesures per a optimitzar la prescripció farmacològica i garantir la seguretat i l’eficàcia dels tractaments farmacològics dels pacients” . Entre aquestes mesures, “cal destacar la implementació de protocols de prescripció clínica basats en l’evidència, la revisió periòdica dels tractaments farmacològics dels pacients i la formació continuada dels professionals sanitaris en l’àmbit de la farmacologia”.

“L’obtenció d’aquests resultats excel·lents en qualitat de prescripció farmacològica reflecteix el compromís de l’Hospital Comarcal d’Amposta amb la millora contínua de l’atenció sanitària que ofereix als seus pacients”.

Data de publicació: 16 de mayo de 2024, 9:50
L’Hospital Comarcal d’Amposta se suma la Festa del Mercat a la Plaça

Un any més l’Hospital Comarcal d’Amposta (HCA) s’ha involucrat en la Festa del Mercat a la Plaça, decorant el vestíbul de l’hospital amb mobiliari i aparells sanitaris de principis del segle XX, per tal de recordar els inicis d’aquest centre sanitari ara fa vuitanta anys.

S’han recollit documents i mobiliari sanitari de principis del segle XX Un any més l’hospital comarcal d’Amposta s’ha involucrat en la Festa del Mercat a la Plaça, decorant el vestíbul de l’hospital amb mobiliari i aparells sanitaris de principis del segle XX per recordar els inicis d’aquest centre sanitari ara fa vuitanta anys.

La comissió d’esdeveniments de l’HCA ha recollit documents, mobiliari, la centraleta de telèfons de l’antiga Clínica Arrossera així com objectes de l’àmbit sanitari que es poden veure exposat tant a l’entrada com al vestíbul del centre sanitari.

Aquest divendres dia a 17 tindrà lloc també la representació d’una petita obra de teatre recreació de la clínica arrossera a càrrec de treballadores i treballadors de l’hospital així com un acte d’inici de la festa a l’entrada de l’hospital amb la intervenció de la nova directora del centre la Dra. Mª José Rallo i de l’alcalde d’Amposta i president del Consell d’Administració de l’HCA, Adam Tomàs.

També la façana de l’Hospital ha estat decorada amb motius d’aquesta festa que recorda l’Amposta de principis del segle XX i a una clínica arrossera molt lligada a la temàtica d’enguany que són els molins d’arròs de la ciutat.

Data de publicació: 15 de mayo de 2024, 14:00
Formació en capacitació de l’acte transfusional per al personal d’infermeria

El Comitè de Transfusions , dintre de la Línia Estratègica de Seguretat del Pacient, vol informar que aquest any 2024, té com a o bjectiu CAPACITAR I RECAPACITAR al personal d’infermeria en l’acte transfusional.

Des de Direcció Tècnica del Banc de Sang i Teixit (BST), la infermera Elena Lencero, ahir va realitzar la primera formació a les infermeres referents, dels serveis transfusors, Urgències, Bloc Quirúrgic i Hospitalització Aguda i Atenció Intermèdia.

La finalitat és, capacitar al personal infermer de nova incorporació i recapacita r a la resta d’infermers/es, que intervenen en el procés transfusional. Les infermeres referents donaran continuïtat a la formació del personal infermer.

Van assistir alumnes de segon d’infermeria, motivats per la Seguretat del Pacient.

El bon ús i el control dels components sanguinis, impliquen una Transfusió Segura !!!

Data de publicació: 15 de mayo de 2024, 13:56
5 de Maig: Dia Mundial de la Higiene de Mans

Com tots els anys l'Hospital Comarcal Amposta participa en les activitats proposades per l' Equip d'Higiene de Mans del centre emmarcat dintre de la Campanya del dia 5 de Maig.

Aquest any ha hagut molta participació tan de les persones ateses com de familiars i acompanyants. Hem fet un joc de preguntes i respostes amb obsequis de Preparats de Base Alcohòlica i bolígrafs i hem ensenyat la tècnica correcta de rentar-se les mans amb la làmpada ultraviolada.

Moltes gràcies a tots per la vostra implicació!!


Data de publicació: 13 de mayo de 2024, 11:35
07/05/2024 La salut és el que importa: Dia internacional de la infermeria

Per celebrar el Dia internacional de la infermeria comptem amb:

- Director d'Infermeria, Daniel Pérez.
- Ana Escobar. Infermera del Bloc Quirúrgic.
- Laia Caballé, alumna de pràctiques.

Tots ells realcen el valor d'aquesta gran professió!

Feliç dia!

Data de publicació: 13 de mayo de 2024, 7:38
12 de Maig: Dia internacional de la infermeria

Diumenge,12 de maig, se celebra el Dia Internacional de la Infermeria , una jornada dedicada a reconèixer la important tasca que realitzen els professionals d'infermeria a tot el món. Com cada any, ens sumem a aquesta celebració per a homenatjar la dedicació, el compromís i la professionalitat dels nostres infermers i infermeres.

Aquest dia commemora el naixement de Florence Nightingale, considerada la fundadora de la infermeria moderna. La seva incansable labor va revolucionar la cura dels pacients i va establir les bases per a la pràctica de la infermeria tal com la coneixem avui en dia.

Els professionals d'infermeria de l'Hospital Comarcal d'Amposta juguen un paper crucial en la prestació d'una atenció sanitària de qualitat i humanitzada. Són els encarregats de vetllar pel benestar dels pacients les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, oferint-los cures físiques, emocionals i socials. La seva dedicació i professionalitat són imprescindibles per a la recuperació dels pacients i per a fer del nostre hospital un espai on la salut i el benestar soguin la prioritat.

Des de la Direcció de l'Hospital Comarcal d'Amposta volem transmetre el nostre més sincer agraïment a tots els nostres professionals d'infermeria, incloent als TCAI, per la seva inestimable tasca. Gràcies a la vostra dedicació, compromís i professionalitat, els nostres pacients reben la millor atenció possible.

Feliç dia!!!

Daniel Pérez Soriano
Director d'infermeria
Hospital comarcal d'Amposta

Data de publicació: 13 de mayo de 2024, 7:34
Entrevista a Ana Escobar, referent del "Dia Mundial de la Higiene de Mans"

5 de Maig Dia Mundial de la Higiene de Mans , la mesura més important per evitar la transmissió de gèrmens i evitar infeccions.

Per parlar de tot plegat han entrevistat a Ràdio Ulldecona a Anna Escobar, referent d'higiene de mans de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Data de publicació: 6 de mayo de 2024, 7:37
Entrevista amb la doctora María José Rallo, nova directora de l'hospital comarcal d'Amposta

La doctora ampostina María José Rallo afronta una nova etapa assolint la direcció de l'Hospital Comarcal d'Amposta, que ja té una dilatada experiència al capdavant de la direcció de l'hospital de Verge de la Cinta de Tortosa.

Data de publicació: 6 de mayo de 2024, 7:31
L’HCA ha participat al Congrés SESSEP 2024!

Des del 18 fins al 20 d’Abril , l’Hospital Comarcal D’Amposta ha participat al Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Simulació Clínica i Seguretat del Pacient .( SESSEP), que aquest any portava com a Lema: “Educar con Simulación pera mejorar e innovar en salud” .

S’ha presentat la Comunicació oral : “Experiencia Multicéntrica de Formación en Seguridad del Paciente mediante la Simulación Clínica en una Región Sanitaria”.

Sorgeix d’un treball portat a terme pel grup de referents de Seguretat del Pacient de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre. Els proveïdors participants amb la experiència han estat: Atenció Primària ICS-TE; Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Hospital Santa Creu de Jesús Tortosa, la Clínica Terres de l’Ebre, L’Hospital Comarcal Mora d’Ebre i ha presentat l’ Experiència la referent de l’Hospital Comarcal d’Amposta.

La vivència portada a terme tractava de 5 pràctiques segures simulades : Ús segur del medicament , Prevenció de Caigudes, Llistat de verificació en un Box de Crítics, i Higiene de Mans i Identificació Inequívoca de Pacients es van simular transversalment a les altres 3.

No hem d’oblidar que les persones que atenem realitzen transicions entre els diferents proveïdors de la nostra Regió sanitària i vetllar de manera transversal i estandarditza en Seguretat del Pacient proporciona entorns segurs i de confiança en totes les organitzacions sanitàries implicades.

"El Comitè científic va felicitar aquesta iniciativa per la integració de diferents centres amb objectius comuns i per la innovació de tractar al pacient com a Persona Atesa”

La comunicació va finalitzar amb aquesta frase:

“ Es un bién común para todas las partes”

Rosabel Gomez,
Referent de Seguretat de Pacient a l'Hospital Comarcal d'Amposta

Data de publicació: 3 de mayo de 2024, 10:12
👐🧼 El Poder de la Neteja: Com la Higiene de Mans Pot Salvar Vides!

👐✨ Celebrem el Dia Mundial de la Higiene de Mans! #DiaMundialHigieneDeMans

En el marc del Dia Mundial de la Higiene de Mans, les nostres professionals referents d'aquesta pràctica segura, ens parlen sobre la importància d'aquest senzill, però vital, gest. Acompanya'ns per descobrir:

🧼 Com i per què la higiene de mans salva vides.
🧼 Consells pràctics per millorar la teva rutina diària.
🧼 Històries impactants de professionals de la salut sobre els beneficis de mantenir les mans netes.

Aprofundeix en la ciència darrere de la higiene de mans i aprèn per què aquesta pràctica és més essencial que mai.


Data de publicació: 3 de mayo de 2024, 7:44
L'Hospital Comarcal d'Amposta compleix 80 anys!

L’Estret de Magallanes. L'Hospital Comarcal d'Amposta compleix 80 anys!

El portaveu del pacient, Daniel Pérez, a l'Estret de Magallanes parlant sobre els 80 anys d'història de l'Hospital Comarcal d'Amposta i en concret els 80 anys d'atenció a la dona.


Data de publicació: 3 de mayo de 2024, 7:37
Xerrada / Tertúlia: DONA VEU

Aquest dilluns dia 29 a les 17 hores tindrà lloc a l'Espai Dona d'Amposta, una interessant xerrada sota el títol "L'atenció a la dona, Maternitat, Part i Lactància" .

Un acte organitzat per l'Hospital Comarcal d'Amposta, el Museu de les Terres de l'Ebre i
l'Ajuntament d'Amposta dintre del programa «Dona Veu»; de l'Espai Dona de la ciutat.
Aquesta xerrada s'emmarca dintre dels actes de celebració dels 80 anys de l'Hospital Comarcal d'Amposta, hi participaran:
Teresa Ferré (Teresita la Madrina) Teresa Estrader infermera de quiròfan des dels anys setanta ja jubilada, Mª José Rallo directora de l'HCA i Montse Garcia, cap de ginecologia de l'hospital
comarcal d'Amposta.

L'acte tindrà lloc a l'espai dona, a l'edifici de polítiques d'igualtat i té per objectiu fer valdre el
servei que des de la Clínica Arrossera fa 80 anys fins al dia d'avui s'ha donat a la dona, tant a la ciutat a la comarca com a les Terres de l'Ebre, des de la capital del Montsià.

Hi esteu tots i totes convidats. Us esperem!

Actualització 29/04/2024: Per motius personals i aliens a l'Hospital Comarcal queda ajornada la xerrada d'aquest dilluns a l'espai dona "L'atenció a la dona, Maternitat , Part i Lactància".

Data de publicació: 26 de abril de 2024, 10:56
23/04/2024 La Salut és el importa: Sant Jordi

Al programa d'avui ens acompanyen membres de la Comissió d'actes i esdeveniments del nostre hospital.

Una comissió molt necessària per endolcir el dia de les persones ateses així com dels professionals.

Que el gaudiu!


Data de publicació: 24 de abril de 2024, 14:41
SVB+DEA Inici de les formacions per als professionals de l’Hospital

Avui 12 d’abril s’ha iniciat la primera de les set formacions de Suport Vital Bàsic + DEA previstes per al personal laboral del centre, assistencial i no assistencial.

Al capdavant hi han estat les instructores del Consell Català de Resuscitació (CCR), Rosabel i Maribel, les quals valoren molt positivament aquesta iniciativa de l’Hospital Comarcal d’Amposta, que aposta per aquesta cardioresponsabilitat.

Data de publicació: 15 de abril de 2024, 8:49
Valoració molt positiva dels usuaris del servei de radiologia de l'Hospital Comarcal d'Amposta

El servei de radiòloga de l'Hospital Comarcal d'Amposta, que ha estat dotat de tecnologies darrera generació en radiodiagnòstic, ha estat valorat de manera molt positiva pels usuaris del servei.

Així en una enquesta realitzada pel mateix servei entre els usuaris de radiologia ha estat de 4,6 sobre 5, un resultat que per a la referent de radiologia de l'hospital, Montse Piñas, és molt positiu i els anima a continuar treballant per aconseguir l'excel·lència en aquest servei de radiodiagnòstic de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

La qualificació mitjana dels usuaris ha estat de 4 '6 sobre 5, essent la millor puntuació per a l'atenció als pacients de radiodiagnòstic en un 4'82.

El temps d'espera i l'accés al servei han estat valorats en un 4,5 sobre 5 mentre que el grau de satisfacció en general és del 4,77, el respecte i la preservació de la intimitat han estat valorats en un 4,74.

Les persones ateses al servei de radiologia de l'HCA recomanarien en un 4 '78 sobre 5 aquest servei i el tornarien a utilitzar en un 4,77.

Unes dades que continuen demostrant l'alt grau de professionalitat en l'aplicació de les últimes tecnologies en radiodiagnòstic a l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Data de publicació: 15 de abril de 2024, 8:40
El Conseller de salut visita l’Hospital d’Amposta i dona suport a la nova direcció del centre

El conseller de salut de la Generalitat de Catalunya Manel Balcells va visitar Amposta on es va reunir amb l'alcalde de la ciutat i amb la nova direcció de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

La directora de l'Hospital Comarcal, Mª José Rallo donar a conèixer al conseller tot un seguit d'accions i línies de treball necessàries per a millorar el servei de l'hospital comarcal entre les quals va destacar la necessitat de més professionals, un nou pla director d'espai, la millora del servei d'urgències així com avançar en atenció geriàtrica i altres aspectes que han d'incidir en la millora de la prestació sociosanitària als usuaris del centre.

El conseller Balcells va recollir les propostes i va encoratjar a l'Hospital a continuar donant servei de proximitat a la comarca del Montsià i a les Terres de l'Ebre amb col·laboració i coordinació en xarxa amb els diferents centres de salut del territori.

Data de publicació: 15 de abril de 2024, 8:32
09/04/2024 La Salut és el que importa

🍏💚 "La Salut és el que Importa: Cuida't des de l'Interior" #SalutEsElQueImporta #BenestarIntegral

En la secció d'avui de "La Salut és el que Importa", hem abordat temes claus per a mantenir un estil de vida saludable. Des de consells nutricionals fins a pràctiques per a millorar el nostre benestar emocional, ens hem endinsat en com cuidar-nos des de l'interior per reflectir-ho a l'exterior.

🗓️ Aquest 9 d'abril de 2024, hem compartit amb vosaltres eines i estratègies per afrontar els reptes quotidians de manera més saludable, fent èmfasi en la importància de l'equilibri entre cos, ment i esperit.

Recorda, cuidar de la teva salut no només implica fer exercici i menjar bé, sinó també atendre les teves necessitats emocionals i mentals. Un enfocament holístic cap a la salut pot fer una gran diferència en la teva qualitat de vida.

No et perdis aquesta guia completa per viure de manera més conscient i saludable. Perquè recorda, la teva salut és el que realment importa.

#VidaSaludable #CuraIntegral #ConsellsDeSalut

Data de publicació: 10 de abril de 2024, 7:33
La primavera ha arribat!

A la 3a planta, Unitat intermèdia de l'Hospital Comarcal d'Amposta també.

Les persones ateses d'aquesta planta ja feia dies que hi treballaven, per poder posar una mica de color als passadissos, per indicar-nos que ha arribat la primavera.

Les activitats grupals que es realitzen amb la Terapeuta ocupacional pretenen crear connexions entre les persones i treballar l'ocupació de la persona a partir de tasques que ens fan sentir útils i partícips de la societat en la qual formen part.

Data de publicació: 2 de abril de 2024, 13:12
Els Grups de treball de l'HCA

Els Grups de treball de l'HCA:

“Els òrgans essencials de l’HCA per garantir la qualitat i aportar valor a les persones”

Data de publicació: 28 de marzo de 2024, 14:10
Maria José Rallo, al #PrimeraColumna del 26 de març del 2024

L'Entrevista del Primera Columna a Maria José Rallo, nova directora de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Data de publicació: 26 de marzo de 2024, 14:45
26/03/2024 La salut és el que importa

Avui comptem amb Andrea Labòria com a directora de Qualitat i Formació de l'Hospital Comarcal d'Amposta, que juntament en Dani Pérez, el defensor del pacient, posen en valor la importància de la formació a la institució sanitària.

Aprofitem l'avinentesa per desitjar-vos bona pasqua!

Data de publicació: 26 de marzo de 2024, 14:28
22 de Març: entrevista a la nova Directora Gerent de l'Hospital Comarcal d'Amposta

Avui a Amposta Ràdio entrevisten a Mª José Rallo la nova Directora Gerent de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Ens explica quins són els projectes de futur i cap on vol encaminar el nostra hospital.

Data de publicació: 22 de marzo de 2024, 13:26
21 de març: Dia de la Poesia

Ahir, 21 de març, es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia.

En col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta, a l’Hospital Comarcal d’Amposta vam rebre la visita dels alumnes de 5è primària de l’escola Miquel Granell.

Ens han deixat exposats els poemes que han escollit per celebrar aquest dia i els podeu visitar al vestíbul del centre durant els propers dies.Data de publicació: 22 de marzo de 2024, 8:43
MªJosé Rallo: nova gerent de l'Hospital Comarcal d'Amposta

L'ampostina Maria José Rallo, nova gerent de l'Hospital Comarcal d'Amposta. La doctora assumeix també la direcció mèdica del centre hospitalari comarcal

La Junta General de l'Hospital Comarcal d'Amposta (HCA), presidida per l'alcalde Adam Tomàs, ha nomenat la doctora Maria José Rallo com a gerent de l'Hospital Comarcal d'Amposta (HCA), un càrrec que ha assumit avui dimecres 20 de març i que també compaginarà amb les funcions de directora mèdica del centre. La creació d'aquesta nova figura de gerent respon a l'increment de volum de l'activitat que ha registrat l'Hospital Comarcal d'Amposta els darrers vuit anys .

Maria José Rallo s'incorpora a la Gerència de l'Hospital Comarcal d'Amposta després d'haver dirigit l'Hospital Verge de la Cinta des del 2018 fins al febrer d'aquest 2024. Llicenciada en medicina i cirurgia el 1991 i especialista en Medicina Familiar i Comunitària el 1997, té una àmplia formació assistencial i en gestió, en què destaquen els màsters d'Urgències i Emergències (UB) i de Direcció d'Institucions Sanitàries (UB), així com el postgrau de Disseny per a la Gestió Clínica (UOC) i el Curs de Gestió Clínica Bases, Avenços i Reptes, a més de cursos relacionats amb la qualitat, la seguretat hospitalària, la comunicació i les habilitats directives, i la deontologia professional, entre d'altres. Actualment, està cursant un Màster de qualitat i seguretat per la Fundació Donabedian per a la millora de la qualitat assistencial.

El 1998 va entrar a formar part del Servei d'Urgències de l'Hospital de Tortosa, primer com a adjunta i, fins al 2018, com a cap de servei. Va ser llavors quan va assumir el càrrec de Directora juntament amb la Direcció Mèdica de l'Hospital fins avui.
D'altra banda, la seva experiència assistencial l'ha fet conèixer en primera persona l'Atenció Primària a les Terres de l'Ebre, com a resident i metgessa especialista, i també la resta de proveïdors sanitaris del territori.

Maria José Rallo encara aquest repte professional assegura a mb un objectiu principal d'oferir una atenció humanitzada i de qualitat al pacient. "Per assolir-ho, treballarem el model assistencial basat en les 4P: predictiu, preventiu, personalitzat i participatiu" , explica la nova gerent de l'HCA, tot afegint que "també treballarem per augmentar l'eficiència, millorar la gestió de malalts crònics i complexos i la gestió de l'atenció urgent, treballar per l'equitat territorial fomentant aliances i convenis territorials, incrementar la participació dels pacients i fomentar el seu empoderament i focalitzar l'activitat sobre qualitat i seguretat en tots els àmbits de l'organització".

El projecte de gestió de l'HCA que implementarà la nova gerent també aposta per una revisió de l'organigrama i l'estructuració de tasques, per la gestió per processos (urgències, ambulatori, hospitalització, quirúrgic/obstètric), per una planificació estratègica de l'activitat i també per apostar la formació continuada del personal, entre d'altres. En les darreres hores s'ha reunit amb diferents departaments de l'HCA.

Data de publicació: 20 de marzo de 2024, 15:17
12/03/2024 La Salut és el que importa: Servei d’hospitalització domiciliària

Al programa d'aquesta setmana us presentem el servei d'Hospitalització a Domicili, un servei molt útil i necessari.

I us el presenta la Dra. del servei Elisa Rodado i una de les infermeres Mª Jesús Masdeu juntament amb Daniel Pérez, el defensor del pacient.

Us animen a escoltar-lo!

Data de publicació: 20 de marzo de 2024, 15:10
Jornada grups de treball de l'HCA

El passat divendres es va organitzar la Jornada de grups de treball que formen part de l'HCA al Museu de Terres de l'Ebre.

La jornada va comptar amb la participació de 2 membres de cada grup els quals van explicar els resultats de l'any passat els objectius planificats per aquest 2024.

Va ser una jornada molt útil i enriquidora la qual va valorar tota la feina que es fa de cada grup.

"Els grups de treball són els òrgans essencials de l'HCA per garantir la qualitat i aportar valor a les persones".

Aprofitem l'avinentesa per agrair la feina que realitzen diàriament i la seva implicació.

Data de publicació: 19 de marzo de 2024, 14:03
Jornada: FES SALUT AMB FAMÍLIA!!

El pròxim13 d'abril companys i companyes de l'hospital organitzen una jornada lúdica esportiva i familiar, al Complex Esportiu Santa Bàrbara, amb l’objectiu de conèixer-nos i fer equip en altres entorns.

Es realitzarà Ioga, taller d’escacs, Pàdel clínic i partits a l’americà, Tenis Taula i Frontó, on totes les activitats seran tant per principiants com per a iniciats.

Es comptarà amb l’ Associació de Cardiopaties Congènites , on hi haurà una taula informativa durant tota la jornada.


Us esperem companys i companyes!


Data de publicació: 19 de marzo de 2024, 13:50
Més comunicacions a les Jornades mèdiques de les Terres de l'Ebre

Aquest cop per part del Servei de Dermatologia del nostre hospital.

Van presentar un pòster titulat:

NEOPLÀSIA BLÀSTICA DE CÈL·LULES DENDRÍTIQUES

El qual, descriu el cas d'un Sr. de 89 anys que ens consulta per la presència de nòduls eritematosos de 4 cm de diàmetre a tronc i EESS de tres setmanes d'evolució.

Davant d'aquest tipus de lesions de tan ràpida progressió ens hem de plantejar el diagnòstic diferencial entre metàstasis cutànies, panniculitis, limfoma cutani, neoplàsia hematològica, sarcoïdosi...

El diagnòstic es va confirmar mitjançant la biòpsia cutània que va sortir de Neoplàsia blàstica de cèl·lules dendrítiques plasmocitoides, una malaltia hematologia rara i molt agressiva que pot afectar el moll d'os. És molt important derivar ràpidament aquests pacients a onco-hematologia per iniciar un tractament adient i evitar la progressió de la malaltia.


Data de publicació: 7 de marzo de 2024, 14:14
L’Hospital Comarcal d’Amposta assumirà el cost de les injeccions d’àcid hialurònic en aquells pacients que tinguin prescripció de manera temporal

És una decisió provisional fins que el CatSalut marqui les directrius definitives per a tot el sector sanitari de Catalunya. Fins ara, l’Hospital Comarcal només realitzava la tècnica i era el pacient qui havia d’assumir el cost del medicament.

L'Hospital Comarcal d'Amposta assumirà el cost de les infiltracions d'àcid hialurònic a aquells pacients que tinguin prescripció mèdica. És una decisió provisional fins que el CatSalut marqui les directrius definitives per a tot el sector sanitari de Catalunya. Fins ara, els pacients havien d'adquirir el medicament a la farmàcia i a l'Hospital Comarcal d'Amposta els hi injectaven de manera gratuïta. Ara, però, el mateix Hospital, a través del seu servei de farmàcia els hi facilitarà també el medicament, sempre que el metge o metgessa determini, seguint el protocol establert pel departament de Traumatologia, que ho requereix.

Així ho ha decidit la direcció de l'Hospital després de rebre una comunicació del CatSalut alertant que els centres que injectaven l'àcid hialurònic comprat pel pacient a les farmàcies havien d'aturar aquesta pràctica perquè en cap cas es pot demanar el pagament als usuaris. Malgrat que el CatSalut també assenyala que està estudiant també aquells centres en què l'àcid hialurònic es compra com a material sanitari i s'injecta als pacients de forma gratuïta per poder centralitzar el servei, deixa als centres que realitzen la tècnica si continuar-ho fent. "Com que no volem deixar de prestar aquest servei, que considerem necessari, hem decidit facilitar també el medicament, sempre seguint el protocol" , destaca l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, també president del Consell d'Administració de l'Hospital, qui assenyala que ara "aquesta pràctica es farà de manera provisional fins a rebre les indicacions definitives per part de la regió sanitària".

Data de publicació: 6 de marzo de 2024, 15:43
L'HCA a les Jornades mèdiques de les Terres de l'Ebre, 3ª comunicació!

Els companys i companyes de Medicina Interna també van voler ser presents a les Jornades mèdiques a través d'una comunicació en format pòster titulada:

MIELINOLISIS CENTRAL PONTINA SECUNDARIA A REPOSICIÓN RÁPIDA DE GLICEMIA . PENSARLO PARA DIAGNOSTICARLO

Aquest treball es tracta d'una revisió bibliogràfica dels casos de mielinòlisis pontina secundàries a reposició ràpida de les xifres de glicèmia arran d'un cas clínic. Es tracta d'una presentació clínica escassament coneguda i conseqüentment infradiagnosticada que condiciona una situació clínica potencialment greu. El cas en concret, és una pacient amb patologia complexa i fragilitat basal que en context d'una hipoglucèmia simptomàtica i la posterior reposició ràpida acaba desembocant en una Síndrome neurològic poc conegut (mielinòlisis pontina), que si no és sospita clínicament, passa desapercebut, tot i l'alt deteriorament funcional irreversible que implica.

Data de publicació: 1 de marzo de 2024, 14:23
Comunicació del servei d'Hospitalització a Domicili a les Jornades Mèdiques de les Terres de l'Ebre

L'equip de domiciliària va participar a les Jornades mèdiques de les Terres de l'Ebre amb una comunicació en format pòster, titulada: Hospitalización Domiciliaria del Hospital Comarcal de Amposta tras casi un año de vida

El pòster es tracta d'un estudi descriptiu dels primers 10 mesos de vida de la modalitat d'ingrés d'hospitalització en règim domiciliari. Es descriu la incidència que ha tingut sobre el nombre global d'ingressats i es ressalta la bona acollida per part de la resta de serveis, amb la identificació proactiva dels pacients tributaris d'aquesta modalitat d'ingrés, que fa que els pacients rebin el tractament de rang hospitalari a l'entorn domiciliari, fet que repercuteix directament en la reducció de Síndromes confusionals i infeccions nosocomials.

Data de publicació: 1 de marzo de 2024, 14:06
Presentació de comunicació a les Jornades mèdiques i de salut de les Terres de l'Ebre

El passat 22 de febrer, una part de l'equip multidisciplinari de la unitat intermèdia de la 3a planta, format per Infermeres, TCAI´s, Treball social i Terapeuta Ocupacional, ens vam presentar a les jornades mèdiques i de la salut de les Terres de l'Ebre, amb el pòster "Abordatge multidisciplinar a peu de llit".

L'objectiu del pòster és donar a conèixer la forma de treballar en aquesta unitat, on la comunicació és la base del funcionament de l'equip multidisciplinar en l'atenció intermèdia .

La interacció formativa entre professionals de diversos estaments eleva la qualitat del cuidatge de les persones ateses, aconseguint els objectius marcats en les reunions multidisciplinàries, reduint el temps d'estada hospitalària i agilitzant la cerca de recursos a l'alta en l'àmbit social i sanitari.

Data de publicació: 29 de febrero de 2024, 15:20
27/02/2024 La Salut és el que importa: Avui parlem d'Humanització!

Al programa d'avui acompanya al defensor del pacient, la Montse Tomàs com a referent d'Humanització del nostre hospital.

Un projecte que hem iniciat el 2022 per donar valor a les persones!

Desitgem que us agradi!

Data de publicació: 28 de febrero de 2024, 9:09
El sentit del nostre treball

Agraïments que arriben al cor.

En aquest cas per al Dr. Saldaña i l'equip de professionals de l'atenció intermèdia.

Bona feina, companys i companyes!

Moltes gràcies, família.

Data de publicació: 22 de febrero de 2024, 15:20
"Cuidant de Tu: Consells per a una Vida Més Saludable" a La Salut és el que Import

Al programa d'avui ens acompanya Montse Piñas com a membre del Comitè de Gestió Ambiental de l'Hospital Comarcal d'Amposta i el nostre defensor del pacient Daniel Pérez!

Per a què un Comitè de Gestió Ambiental a un hospital?

Per a una correcta gestió i segregació de residus!!!!

Escolteu el programa d'avui i coneixereu més les seves funcions!!
Data de publicació: 14 de febrero de 2024, 13:59
L’HCA parla sobre humanització a la sanitat en la jornada sobre la de Salut de la Regió Sanitària

L’HCA va ser present a la jornada sobre El Pla de salut de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre organitzada pel servei de salut al Palau Olive de Boteller de Tortosa, davant de més de 500 persones relacionades amb el món de la salut .

La directora de qualitat del HCA Andrea Labòria va aprofundir en el tema de la humanització en els hospitals i concretament en la necessitat de cuidar a les persones que cuiden , una xarrada realitzada des d’una experiència personal que va quallar perfectament entre una audiència tècnica en serveis assistencials.

Andrea durant la taula d’humanització es va referir a la necessitat de cuidar i donar atenció a les persones com es mereixen i com el professional ha de sentir-se també cuidat.

La directora de qualitat va assegurar que L’HCA ha avançat sensiblement en aquest sentit des del 2021 i fins al dia d’avui amb tot un seguit d’actuacions i accions, tot i que aquest és un treball de resultats a llarg termini.

Aquesta participació de L’HCA significa un reconeixement al centre sanitari i a la feina que està fent en aquest i d’altres aspectes de l’atenció sanitària.

Labòria va acabar recordant una frase zulú que diu que "una persona es persona a través dels altres" , assegurant que és necessari tractar en comprensió i empatia a les persones en un moment de vulnerabilitat.

Data de publicació: 9 de febrero de 2024, 12:56
NOTA CONCURS FOTOGRÀFIC VALORS: fotografia guanyadora

El jurat del concurs fotogràfic sobre els valors corporatius de l’HCA, integrat per un fotògraf professional, un membre de la comissió d’esdeveniments i per l’àrea de comunicació de l’Hospital Comarcal d’Amposta, ha decidit després de la deliberació, que d’entre les fotografies presentades la guanyadora és, la que representa a dues professionals del centre amb una pacient a la zona de rehabilitació.

Fotografia presentada pel Servei Hospitalització, Unitat Atenció Intermèdia 3r planta.

Participants: L’ equip multidisciplinari integrat per:

Elena Fontanet, Iulia Dana, Roser Castellà Maria Vizcarro

Una imatge que ha plasmat els 3 valors de l'HCA:

- Professionalitat, Treball en Equip i Respecte.

Enhorabona a les guanyadores!

Data de publicació: 6 de febrero de 2024, 18:33
30/01/2024 La Salut és el que importa

A l'espai d'avui ens acompanya el cap de laboratori del nostre hospital, Manel Panisello i com no el defensor del pacient Daniel Pérez.

Continuem donant a conèixer els grups de treball que conformen el nostre hospital, avui parlem sobre el Comitè de Transfusions. Un comitè molt actiu que vetlla en tot moment per la seguretat en les transfusions.

I com a objectius principals persegueix:

1. Valorar la qualitat del procés transfusional.
2. Detectar les Reaccions Transfusionals o Errors durant el procés.
3. Proposar mesures correctores i recomanacions.

I no us podeu perdre el consell d'avui!!

Data de publicació: 30 de enero de 2024, 11:07
Projecte: Acompanyament a la maternitat

La Cinta i la Berta han estat venint des del principi a les sessions de criança que oferim. Ara, la Cinta s'incorpora a la feina i ja no podrà seguir venint. Com a mostra d'agraïment del viscut i compartit en aquestes sessions vol deixar palès el seu sentir.

Quin gran goig rebre tant d'amor i, aquest, és el sentit del nostre projecte.

Moltes gràcies de tot cor!

Data de publicació: 30 de enero de 2024, 10:33
L’Hospital Comarcal d’Amposta millora el servei de Radiologia

El servei de radiologia de l'Hospital Comarcal d'Amposta es reforça amb un nou aparell innovador i d'alta tecnologia" que ha suposat una avenç molt importat .

Es tracta d'un aparell d'energia dual que permet tenir fins a tres imatges toràciques, una radiografia comuna, una de les parts toves i una de les parts òssies amb una sola exposició del pacient. D'altra banda, l'aparell és totalment robotitzat i permet la versatilitat i el fàcil maneig del tècnic radiològic .

Data de publicació: 29 de enero de 2024, 11:31
L’Hospital Comarcal d’Amposta es dota d’un equip de radiologia innovador i robotitzat

L'Hospital d'Amposta completa la renovació d'aparells amb un dispositiu de radiografies d'alta tecnologia.

Els pacients evitaran exposicions en algunes proves i s'amplia la capacitat del servei de radiologia

- L'Hospital Comarcal d'Amposta disposa d'un nou aparell de raigs X per al servei de radiologia. Aquesta adquisició, amb un cost de 265.000 euros, completa una inversió de 2 milions d'euros en renovació tecnològica que s'ha fet els últims cinc anys al centre hospitalari ampostí. Com ha destacat Montse Pinyas, supervisora del servei de radiologia de l'Hospital d'Amposta, es tracta d'un aparell "d'energia dual" que permet tenir fins a tres imatges toràciques - una radiografia comuna, una de les parts toves i una de les parts òssies -, amb una sola exposició del pacient. " Permet fer proves de contrast tenir una nova sala radiològica per descongestionar la principal", ha assenyalat. L'últim any, s'han fet 44.000 proves diagnòstiques al centre.

El servei de radiologia de l'Hospital Comarcal d'Amposta es reforça amb un nou aparell "innovador i d'alta tecnologia" que ha suposat una "avenç molt importat". La nova sala ja ha sigut molt útil per atendre els pics de malalties respiratòries de les últimes setmanes, segons Pinyas, i permetrà millorar servei de radiologia.

La tecnologia d'energia dual que incorpora l'aparell, permet fer radiografies de tòrax i tenir fins a tres imatges amb una sola exposició. Com ha exemplificat la supervisora del servei, en casos d'afeccions com fractures costals o nòduls pulmonars, els malalts evitaran haver de fer-se dos o tres radiografies o altres proves com tomografies.

D'altra banda, l'aparell és totalment robotitzat i permet "la versatilitat i el fàcil maneig" del tècnic radiològic. Des de dins de la sala de control, veu al pacient a través d'una càmera i pot "rectificar" o situar bé els pacients abans de fer l'exposició radiològica. "És una inversió que suposa un abans i un després" , ha dit Pinyas.

L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha destacat que l'Hospital Comarcal ha de continuar rebent dotacions d'eines i recursos per oferir " el servei de qualitat que es reclama" als professionals que hi treballen. Tomàs ha assenyalat que el pressupost del centre hospitalari s'ha incrementat engany en 4 milions d'euros, fins als 28 milions. "Demostra la voluntat de continuar donant un servei de referència a la comarca, i l'aposta clara de l'Ajuntament i dels professionals de l'Hospital de ser un referent en l'àmbit de la salut al territori" , ha reivindicat el batlle i president del Consell d'Administració de l’Hospital d'Amposta.

Data de publicació: 18 de enero de 2024, 15:50
16/01/2024 La Salut és el que importa

Encetem el primer programa de l'any amb la participació d'Ivan Figuerola, el tècnic de prevenció de riscos laborals del nostre hospital i com no Daniel Pérez el defensor del pacient.

Aquest any pretenem mostrar els diferents grups de treball que tenim a l'hospital, els quals els definim com:

"Els òrgans essencials per garantir la qualitat i aportar valor a les persones".

I avui us presentem el Comitè de Seguretat i Salut el qual està destinat a la consulta regular i periòdica de les actuacions de l'empresa en matèria de PRL.

Desitgem que el gaudiu!

Data de publicació: 18 de enero de 2024, 15:42
Bones festes!

"La felicitat la construeixen els petits grans moments.

Desitgem que celebreu aquest Nadal tenint present el valor de l'essencial."

Bones festes per part de tots i totes els professionals de l'Hospital Comarcal d'Amposta!

Data de publicació: 22 de diciembre de 2023, 13:57
19/12/2023 La salut és el que importa: últim programa de l'any!

Al programa d'avui comptem amb Adrià Serret, director de Serveis Generals, i Daniel Pérez , el defensor del pacient, i junts, fan balanç de l'any que estem a punt d'acabar i parlen dels nous projectes de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Aprofitem l'avinentesa per desitjar-vos bon Nadal i Feliç entrada d'any.

Us esperem al primer programa de l'any el 9 de gener!

Bones festes!!

Data de publicació: 19 de diciembre de 2023, 11:54
05/12/2023 La salut és el que importa

La salut és el que importa! Posem el focus en l'equip de cures de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Avui parlem amb membres del comitè de ferides complexes, portem el consell amb un minut i el defensor del pacient contestarà a les preguntes els oients del programa.


Data de publicació: 10 de diciembre de 2023, 20:19
Missió, Visió i Valors de l'Hospital Comarcal d'Amposta

Una de les línies estratègiques que contempla el Pla Estratègic 2022- 2025 de l'Hospital Comarcal d'Amposta és el Lideratge i com acció, aquesta any 2023, hem volgut revisar la nostra Missió, Visió i Valors implicant als professionals i donant resposta necessitat sanitàries de la societat actual.

La missió, visió i valors és com l'ADN de l'organització. Sent:

- Missió: allò que som.
- Visió: cap on volem anar
- Valors: com ho fem

Aquí us presentem la Missió, Visió i Valors que hem definit durant aquest any.Data de publicació: 21 de noviembre de 2023, 14:03
"La Salut és el que importa": Comitè d'Infeccions de l'HCA

Avui parlem del Comitè d'Infeccions amb el Dr. Pablo Repetto i la infermera Cinta Casanova com a referents del comitè.

El Comitè d'Infeccions és l' organisme tècnic assessor de l'hospital encarregat de coordinar i realitzar una sèrie d'accions i estratègies per la prevenció i vigilància de les infeccions a nivell hospitalari.

Un programa mot interessant que ens ensenya una part de l'hospital molt important que aporta valor i vetlla per la salut de les persones.

Moltes gràcies companys!

Data de publicació: 21 de noviembre de 2023, 12:18
L'Hospital Comarcal d'Amposta fa entrega al Projecte Emma d'un xec de 1.500€

La xifra és el resultat de les donacions realitzades per part dels participants de la caminada solidària realitzada el passat mes d'octubre a favor del projecte.

La presidenta de la Comissió d'Investigació, Recerca i Innovació (CIRI) de l'HCA Anna Escobar ha fet entrega d'un xec de 1.555 euros al responsable del Projecte Emma, la xifra es va recollir el passat 20 d'octubre en el transcurs de la primera caminada solidària fins al Torre de la Carrova que va organitzar la CIRI juntament amb la comissió d'esdeveniments de l'hospital i amb el suport de l'Ajuntament d'Amposta, FUSSMONT (Fundació de Serveis Socials del Montsià) i Ametller origen.

La presidenta de la comissió del centre ampostí ha mostrat la seva satisfacció pel suport rebut i ha animat a la ciutadania a participar en noves edicions a favor de col·lectius de les Terres de l'Ebre relacionats principalment amb la salut de les persones.

Per la seva part Carles López coordinador del Projecte Emma i coordinador de recerca de l'institut català de salut, ha agraït el suport de l'HCA i ha donat les gràcies a les prop de 400 persones que d'una manera o l'altra varen participar en la caminada solidària.

A l'acte hi han assistit membres de la direcció de l'Hospital Comarcal d'Amposta així com de la comissió organitzadora i del Projecte Emma.

Data de publicació: 21 de noviembre de 2023, 9:03
I Jornada d'actualització cardiovascular

El passat dijous, 9 de novembre, es van celebrar al Centre Cívic d'Amposta, unes Jornades sobre actualització en malalties cardiovasculars amb l'objectiu de millorar la formació i l'atenció continuada i organitzades pel Dr. Repetto i la Dra. Secchi del Servei de Medicina Interna i Cardiologia.

Hi van assistir metges d'atenció primària de la zona i molts altres professionals sanitaris del nostre hospital.

El feedback rebut ha estat molt positiu destacant l'alt nivell científic i docent de les comunicacions realitzades així com l'entusiasme i la motivació transmeses.

A causa de l'èxit de les jornades, se'ns demana repetir l'esdeveniment l'any vinent. Els organitzadors agraeixen als participants la seva assistència i alt nivell d'implicació.

Data de publicació: 10 de noviembre de 2023, 10:56
"La Salut és el que importa": La Reanimació Cardiopulmonar

La Salut és el que importa: la Reanimació Cardiopulmonar i amb el defensor del pacient!

Aquí teniu el programa!!

Data de publicació: 8 de noviembre de 2023, 12:23
Entrevista al Dr. Pablo Repetto , referent en risc cardiovascular de l’HCA

L'Hospital Comarcal d'Amposta ha organitzat per aquest dia jornada d'actualització cardiovascular per a professionals sanitaris del centre i també de l'assistència primària del Montsià.

Unes jornades que se celebraran al centre cívic d'Amposta i que comptaran amb la presència del Dr. Pablo Repetto referent en rics cardiovascular de l'hospital i de medicina interna de l'HCA i organitzador de la jornada i de la doctora Melissa Anna Secchi cardiòloga de l'Hospital Comarcal
d'Amposta.

Durant la jornada a la qual està previst que assisteixin més de 70 professionals sanitaris de la zona es tractaran temes com l'actualització en el maneig de les dislipèmies és a dir, riscos cardiovasculars i control del colesterol, la prevenció primària en el cas de rics cardiovascular, la intolerància a les estatines així com s'estudiaran casos clínics en pacients de malaltia cardiovascular establerta mitjançant la prevenció secundària i el risc residual i d'altres temes relacionats amb el tractament de les malalties cardiovasculars.

L'acte que començarà a les 17.30 té com a objectiu continuar aprofundint en la formació dels
professionals del mateix hospital i de l'atenció primària de la comarca en malalties cada cop
més detectades en la societat actual i minimitzar els riscos així com millora l'atenció en aquests casos.

Data de publicació: 8 de noviembre de 2023, 12:18
I Jornada d'Actualització Cardiovascular al Montsià

I Jornada d'Actualització Cardiovascular al Montsià

Data: Dijous 09/11/2023
Hora: 17:30 a 20:00 h
Lloc: Centre Cívic Amposta

A càrrec de:
Dr. Pablo Repetto
Referent en Risc Cardiovascular
Medicina Interna de l'Hospital Comarcal Amposta

Dra. Melisa Secchi
Cardiologia de l'Hospital Comarcal d'Amposta
Data de publicació: 8 de noviembre de 2023, 12:07
Seguretat del Pacient: Cirurgia Segura

La cirurgia segura és crucial per garantir la seguretat del pacient durant els procediments quirúrgics. Es basa en una sèrie de protocols i pràctiques per prevenir errors i efectes adversos i millorar els resultats.

A més, s'emfatitza la comunicació efectiva entre l'equip quirúrgic, el monitoratge constant del pacient i la implementació de mesures per prevenir infeccions. La cirurgia segura també implica una revisió acurada dels registres mèdics i una avaluació adequada dels riscos associats a cada procediment.

L' objectiu final és proporcionar un entorn segur per al pacient i millorar els resultats quirúrgics .

Per tot això es va dissenyar una llista de verificació de seguretat quirúrgica (LVSQ) anomenada també com a checklist quirúrgic (s'assembla molt al funcionament del checklist que es realitza en un avió abans d'enlairar-se)

El projecte de Cirurgia Segura i el LVSQ s'incorporà als hospitals de Catalunya el 2009, i en forma part l'Hospital Comarcal d'Amposta des de el 2011.

Els resultats al nostre centre han millorat any rere any assolint aquest 2022 xifres properes al 100% (98'7%) de registres quirúrgics i deixant en un 0% els errors de marcatge.

La disposició de pòsters i infografies en el centre de treball, faciliten per una banda el recordar als sanitaris la utilitat del checklist i la importància del seu registre abans, durant i després del procés quirúrgic i dona informació a familiars i pacients de la utilització d'aquesta eina durant el procés quirúrgic.

Un resum del checklist inclouria:

1. Abans de la cirurgia i inducció anestèsica:
- Confirmació de la identitat del pacient i el lloc de la cirurgia.
- Documentació de les al·lèrgies i medicaments del pacient.
- Profilaxi antibiòtica si s'escau.
- Revisió de la història clínica i resultats de proves complementaries.
- Verificació dels consentiments informats (anestèsia i cirurgia).
- Revisió de la disponibilitat de sang o productes sanguinis si és necessari.

2. Abans de la incisió:
- Confirmació dels equips i materials necessaris per a la cirurgia i anestèsia.
- Membres de l'equip quirúrgic presents.
- Marcatge correcte de la zona a operar.
- Confirmació de la posició del pacient.
- Comprovació del material i equipament necessari i la seva esterilitat.

3. Abans de la sortida de quiròfan:
- Confirmació del procediment realitzat.
- Recompte de gasses i instrumental.
- Recollida de mostres biològiques, identificació i processat correcte.


Carlos Turon, infermer del Bloc QuirúrgicData de publicació: 3 de noviembre de 2023, 14:44
La Salut és el que importa: Sessions de criança

L'espai d'avui l'hem dedicat a l'acollida que han tingut les sessions de criança a l'hospital, unes sessions amb l'objectiu d'acompanyar a la dona durant el procés de postpart.

"Per educar un infant fa falta la tribu sencera"

Proverbi africàData de publicació: 24 de octubre de 2023, 10:44
Agraïment caminada solidària en benefici del Projecte Emma

En nom del Comitè d'Investigació, Recerca i Innovació , juntament amb el Comissió d'Actes i Esdeveniments volem donar les gràcies per l'acollida i la participació de tots i totes en la I Caminada Solidària en benefici del Projecte Emma . S'han superat amb èxit totes les nostres expectatives.

No ens podem oblidar d'agrair la seva implicació a l 'Ajuntament d'Amposta, la Direcció de l'hospital, a la cuina de FUSSMONT i a Ametller Orígen.

Durant aquesta setmana la caixa de recaptació continuarà oberta per si voleu fer alguna aportació d'última hora. Aquesta es trobarà a la sala coworking de l'hospital.

La setmana vinent es farà entrega del Xec al Projecte Emma amb la quantitat final recollida.

L'any vinent repetirem experiència essent solidaris amb una altra entitat vigent al territori.

Moltes gràcies de nou,

Comitè d'Investigació, Recerca i Innovació,
Comissió d'Actes i Esdeveniments.
Data de publicació: 23 de octubre de 2023, 10:49
La llavor de l'acompanyament!

A l'Hospital Comarca d'Amposta hi ha una Sala a la 4a planta, on la medicina que es dona és a través de la tendresa, la paciència i la calma.

Durant aquest mes d'octubre, hem anat rebent més de 30 dones, entre gestants i mares amb nadons.

Poder oferir aquesta medicina en un centre sanitari pot arribar a fer que algunes ments explotin de desconcert, però, per sort, e l que més està explotant són els cors , i les explosions són de pur amor i bellesa per aquesta llavor d'acompanyament que s'està plantant, per una mirada completa cap a l'acompanyament íntegre, humanitzat i respectuós que tota dona necessita durant tot el procés de gestació, part i criança.

Data de publicació: 20 de octubre de 2023, 14:01
L'Hospital Comarcal d'Amposta promou al Montsià la primera caminada solidària a favor d'Emma

Continuem fent difusió d'aquesta iniciativa solidària a favor del #ProjecteEmma!

Aquest cop el Sr. Daniel Pérez, Director d'Infermeria i portaveu del nostre hospital participa al programa l'Estret de Magallanes de Canal Terres de l'Ebre.

Caminada per tothom, a un ritme agradable i amb un bon motiu!

Us esperem!
Data de publicació: 20 de octubre de 2023, 7:52
L’hospital comarcal d’Amposta es suma a la celebració del dia mundial contra el càncer de mama

Una caminada solidaria i els llaços rosa dels professionals marcaran la implicació del centre sanitari en aquest lluita


Aquest 19 d’octubre es celebra el dia mundial del càncer de mama. En aquest data el servei de radiodiagnòstic del l’Hospital Comarcal d’Amposta mostrarà el seu suport a la causa lluint un uniforme de color rosa , color identificació de la lluita contra aquesta malaltia i d’aquest dia així com també el típic llaç rosa de la celebració de la jornada.


Des de aquest servei de radiodiagnòstic de l’HCA es recorda la importància de la prevenció mitjançant les revisions i mamografies que recomanen les autoritats sanitàries, ja que la prevenció i la detecció precoç és fonamental per afrontar en les màximes garanties d’èxit el tractament de infermetat.


Recordem que durant l’any passat 2022 aquest servei de l’HCA va realitzar 3.597 mamografies


D'altra banda el proper dissabte el mateix hospital mitjançant el comitè d’ innovació recerca i investigació de l'hospital comarcal d’Amposta té lloc la primera caminada solidaria a favor del projecte EMMA de recerca i investigació per lluitar contra el càncer de mama.


Sota el lema fem salut fem esport, dissabte a les 9 del mati s'iniciarà des de davant l’hospital una caminada fins a la Torre de la Carrova on hi haurà avituallament amb el suport de l’Ametller Origen i Fussmont.


En aquest iniciativa que segueix incardinant l’hospital amb la societat es recolliran fons mitjançant un donatiu de 5 euros destinats a la fundació EMMA . Tots els participants seran obsequiats amb un motxilla commemorativa i també està previst que es pugui visitar l’interior de la Torre amb la col·laboració de l’ajuntament d’Amposta.


Les inscripcions es poden fer al mateix hospital fins dissabte a les 9 del matí i a través de la pàgina web

Data de publicació: 20 de octubre de 2023, 7:42
Sessió formativa: "Noves tecnologies en radioteràpia i radiodiagnòstic: Prontonteràpia en tractament, Dual energy i Photon Counting en CT".

Aquest divendres dia 20 d'octubre d'11 a 13'30 hores, des del servei de Diagnòstic per la Imatge s'ofereix la formació:

"Noves tecnologies en radioteràpia i radiodiagnòstic: Prontonteràpia en tractament, Dual energy i Photon Counting en CT".

La formació la impartiran el Sr. Manel Artigues, Cap de Servei de Física Mèdia i Protecció Radiològica de l'Hospital Sant Joan de Reus, i el Sr. Jesús Ariño, físic del mateix servei.


Data de publicació: 18 de octubre de 2023, 8:16
Grups de criança i ioga en nadó

Des de l'Hospital Comarcal Amposta tenim el plaer de comunicar que aquest dijous iniciem les sessions de criança i ioga en nadons de la mà d'Anna Arques.

Un espai per acompanyar a la dona durant una de les fases més oblidades a la vegada que amb més impacte emocional.

Un espai per fer tribu, per nodrir-se i nodrir.

De la mà de Projecte Vincles!


Data de publicació: 16 de octubre de 2023, 14:02
Ana escobar, infermera de l'hospital Comarcal d'Amposta ens parla de "Mou-te per la Salut"

Seguim fent difusió per la caminada solidària d'aquest proper dissabte!

En benefici del #ProjecteEmma

i amb la col·laboració de:

L'Ajuntament d'Amposta
Ametller d'Origen

No us ho podeu perdre!!

(minut 27:00h)

Data de publicació: 16 de octubre de 2023, 13:22
Mou-te per la salut!

21 d'Octubre: 1ª Caminada Solidària Hospital Comarcal d'Amposta

Tots els beneficis aniran destinats al Projecte Emma.

Formularia inscripció: link


Us esperem!!

Data de publicació: 13 de octubre de 2023, 13:46
La salut és el que importa: caminada solidària per al "Projecte Emma"

Des del Comitè d'Investigació, Recerca i Innovació i des de la Comissió d'Actes i Esdeveniments de l'Hospital Comarcal d'Amposta:

El proper dissabte 21 d'Octubre organitzem la caminada solidària per "Projecte Emma"

Us esperem!

Data de publicació: 10 de octubre de 2023, 15:11
L'HCA col·laborem amb la cursa Duxtrem!

El passat 1 d'Octubre es va realitzar la ja tradicional i molt esperada cursa Duextrem de bicicleta de muntanya , organitzada pel club Montbike.

Amb un total de 174 participants en tres categories la cursa es va realitzar en un ambient festiu i amb gran afluència de públic.

L'Hospital Comarcal amb voluntat de participar de les activitats de la nostra comunitat va instal·lar dos punts d'assistència sanitària amb dues infermeres que van proporcionar l'ajuda requerida durant la cursa, sent la nostra ajuda molt agraïda per organitzadors i participants!


Data de publicació: 2 de octubre de 2023, 10:34
1 d'octubre: DIA INTERNACIONAL DE LA GENT GRAN AL NOSTRE HOSPITAL

Aquest diumenge 1 d'octubre hem celebrat el Dia Internacional de la Gent Gran al nostre hospital.

Un acte molt emotiu en el qual hem pogut gaudir persones ateses, famílies, acompanyants i equip.

"Envellir no és joventut perduda, sinó una nova etapa d'oportunitat i força". – Betty Frieda


Data de publicació: 2 de octubre de 2023, 8:46
Píndoles informatives en Higiene de Mans per famílies i acompanyants!

Avui la Comissió d'Higiene de Mans de l'Hospital Comarcal d'Amposta hem realitzat una serie de píndoles informatives adreçades a usuaris, familiars i acompanyants de les persones ateses en les unitats de Subaguts, MEP i Aguts. Per això, a part d'ensenyar com i quan ens hem de rentar les mans hem utilitzat la llum ultraviolada per donar visibilitat a la tècnica correcta de d'Higiene de Mans.

Ha estat una formació molt acceptada i acollida per part de tothom.

Seguim!

Data de publicació: 29 de septiembre de 2023, 14:44
3 d'Octubre: comencem!

Iniciem classe de ioga per a dones embarassades juntament amb el Projecte Vincles de l'Ajuntament d'Amposta i amb la nostra instructora Anna Arques.

Tots els dimarts de 18:30 a 20:00h.
Lloc: a l'Hospital Comarcal Ampostalink

Data de publicació: 29 de septiembre de 2023, 9:52
La Salut és el Que Importa: Descobreix el Servei de Ioga per a Embarassades! 🌟🤰

Iniciem Ioga per embarassades i anem de la mà amb el Projecte Vincles!

Al programa de ràdio La Salut és el que importa amb el Defensor del Pacient en parlem.


Data de publicació: 22 de septiembre de 2023, 14:05
I Jornada d'Actualització Cardiovascular al Montsià

Ens complau comunicar que des de l'equip de Medicina Interna del nostre hospital s'ha organitzat la I Jornada d'Actualització Cardiovascular al Montsià

A càrrec de:
- El Dr. Repetto Otaolurruchi, Referent en Risc Cardiovascular
- La Dra. Melisa Ana Secchi, Cardiològa

Dijous 9 de Novembre del 2023
Lloc: Centre Cívic Amposta
Horari: 17:30 h a 20:00 hData de publicació: 22 de septiembre de 2023, 7:52
Nova temporada: La salut és el que importa amb el defensor del pacient!

Iniciem nova temporada del programa de ràdio "La salut és el que importa" amb el nostre Director d'Infermeria, Dani Pérez, com a Defensor del pacient!

Parlem sobre les obres realitzades aquest estiu a l'hospital, sobre la nova metodologia que estem implantant: la gestió per processos i sobre la celebració del Dia Mundial de Seguretat de Pacient que tindrà lloc aquest divendres 15 de setembre amb el lema d'aquest any: " la Voz del Paciente" .

Us esperem!

Data de publicació: 13 de septiembre de 2023, 11:27
L’HCA, segueix apostant per la sostenibilitat i s'adhereix a la Red Global d'Hospitals Verds i Saludables

L'Hospital Comarcal d'Amposta ha fet un pas endavant en la sostenibilitat mediambiental del centre sanitari i ha entrat a formar part de la Red Global d'Hospitals Verds i Saludables (Green Hospitals).

Green Hospitals és una comunitat mundial d'hospitals, sistemes de salut i organitzacions professionals i acadèmiques que cerquen reduir la petjada ecològica i promoure la salut ambiental.

L'HCA va remetre la informació requerida per l'organització i va passar les entrevistes pròpies realitzades des d'aquest organisme a Brussel·les per tal de certificar que compleix els criteris i les condicions per a formar part d'aquesta xarxa d'hospitals verds.

Green Hospitals compta amb més de 1.750 membres en més de 80 països, que utilitzen la innovació i les sinergies per transformar el sector de la salut i promoure un futur saludable per a les persones i el planeta.

Amb aquesta incorporació l'HCA pot accedir a tots els estudis que es fan des d'aquesta organització internacional per reduir la petjada de carboni i per a reduir l'impacte que les seves accions poden ocasionar al medi ambient i a la societat.


Data de publicació: 6 de septiembre de 2023, 8:07
Un estudi sobre la diabetis realitzat a l’hospital d’Amposta es publica a nivell internacional

Diversos mitjans de comunicació de les nostres terres donen a conèixer la notícia sobre la publicació de l'estudi realitzat al nostre hospital a nivell internacional:

link

link

Data de publicació: 28 de agosto de 2023, 7:57
Situant l'Hospital Comarcal d'Amposta a escala d'investigació internacional

Un estudi realitzat a l'Hospital Comarcal d'Amposta és publicat a la revista científica "Journal of Diabetes and its Complications" (revista de Diabetis i les seves complicacions).

Estudi dut a terme pel Dr. Pablo Repetto, metge de medicina interna, i la Sra. Daria Ayago, cap del servei de farmàcia.

"Es tracta d'un estudi que es basa en l'impacte clínic després d'implementar un protocol d'insulina que implica un canvi a insulina glargina 300U/ml, una insulina de nova generació, com a insulina basal per al control glucèmic hospitalari: un estudi monocèntric retrospectiu."


El qual conclou:

"En general, els esdeveniment disglucèmics hospitalaris es van millorar en més d'un 60% després de la introducció del nou protocol d'insulina, que requereix l'ús de Gla-300 com una de les opcions d'insulina basal per a l'atenció hospitalària".


Aprofitem aquest espai per felicitar a tots 2 companys per la feina feta, per la constància i il·lusió en millora l'atenció a les persones ateses i en situar al nostre hospital al nivell d'investigació internacional.


Aquí us deixem el link de l'article:

linkData de publicació: 18 de agosto de 2023, 10:48
L’Hospital Comarcal d’Amposta aconsegueix un nou certificat de qualitat

L'Hospital Comarcal d'Amposta continua avançant en la millora de la qualitat dels seus serveis, un fet que es demostra en l'obtenció dels certificats ISO-9001 en l'organització i qualitat dels serveis del centre, com és el cas del servei quirúrgic que el va obtenir l'any 2011 i el de laboratori d'anàlisi clínic (bioquímica, immunologia, serologia i hematologia, a més del servei de transfusions que va aconseguir aquest certificat de qualitat l'any 2013. I des de llavors, any rere any tots 2 serveis el continuen mantenint.

El més recent, és el del servei de diagnòstic per la imatge un servei que s'ha dotat d'un seguit de nous aparells de darrera generació i que ha obtingut aquest certificat ISO de qualitat i gestió el passat mes de juny d'aquest any 2023.

Amb l'obtenció d'aquest model de qualitat es reconeix la millora i l'eficàcia de la gestió, la motivació i implicació de l'equip de professionals dels serveis esmentats així com s'incrementa la confiança de les persones ateses al centre.

Des de la direcció del centre hospitalari es qualifica l'obtenció aquests certificats de qualitat que compleixen amb l'estricta norma UNE-EN ISO 9001:2015 com un nou pas endavant en el camí cap a l'excel·lència quant als serveis sanitaris, la professionalitat, els equipaments i l'atenció de les persones a l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Data de publicació: 25 de julio de 2023, 15:05
Equip Midline HCA!

Ganes , reball en equip, formació, constància , professionalitat, aprenentatge, ingredients bàsics per iniciar un projecte amb molta il·lusió. Així neix l’equip d’inserció de Midline de l’Hospital Comarcal d’Amposta, un grup d’infermeres d’hospitalització que som les referents d’aquest tipus d’accés vascular del nostre centre.


Està format per: Judith Abellà, Meritxell Garcia, Melisa González, Kadhija Talsi, Esther Reverter i Maria Vizcarro.

“Tot esforç té la seva recompensa”

Data de publicació: 19 de julio de 2023, 13:15
08 de Juny: I Jornada Humanització

Sota el lema: "Centrant-nos en les persones... Comptant amb TU!" l'Hospital Comarcal d'Amposta el passat 08 de juny va celebrar la seva I Jornada d'Humanització.

Una jornada enfocada als professional s, ja que des de l'hospital estem convençuts que si els professionals en sentim a gust a la nostra feina les persones, se sentiran ben ateses al nostre hospital.

El recent projecte d'humanització a l'hospital consta de 3 línies estratègiques:

1. Persones Ateses,
2. Professionals i
3. Entorn,

totes 3 línies per millora l'experiència de les persones a l'organització ja sigui en qualitat de pacient com en qualitat de professional.

Els participants van assistir a diferents conferències, on destacava una ponència Víctor Küppers el qual va citar una frase totalment alineada amb el projecte: «els professionals sanitaris atenen malalties, però els grans professionals sanitaris atenen persones».

Data de publicació: 17 de julio de 2023, 13:43

Des de l'HOSPITAL COMARCAL D'AMPOSTA. Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació, proporcionar funcions de xarxes socials i analitzar el nostre tràfic a la web. Pot acceptar totes les cookies clicant al botó "ACCEPTAR TOTES LES COOKIES" o acceptar únicament les cookies tècniques clicant el botó "REBUTJAR". Clica AQUÍ. Per a més informació.